Decorarea si amenajarea unei bucatarii mari sau mici

Amenajarea unei bucatarii. Bucataria este poate cea mai importanta camera din locuinta noastra. Aici, in bucatarie, ne bem cafeaua sau luam micul dejun dimineata. Daca in cursul zilei suntem acasa tot in bucatarie servim si pranzul. Iar seara, dupa o zi istovitoare de stat la serviciu, tot in bucatarie  ne adunam cu totii pentru a povesti cum a fost ziua si desigur sa luam cina. Bucataria este a doua camera ca si timp petrecut in ea  dupa dormitor. De multe ori cand avem oaspeti nu ii mai invitam in sufragerie ci in bucatarie.
De aceea amenajarea unei bucatarii, decorarea, mobilarea  si utilarea,  trebuie facuta cu atentie pentru ca zi de zi ne vom lovi de rezultatele amenajarii acesteia. Pentru dumnavoastra, doamnelor care va petreceti atat de mult timp in bucatarie, dar si pentru domnii care vor sa serveasca masa sau o cafea intr-un spatiu cat mai primitor avem cateva sfaturi pe care le-am acumulat in amenajari interioare, respectiv amenajari bucatarii.

Pardoseala placata cu granit

Este deplasat sa folosti  culori inchise la modelele de gresie si faianta daca bucataria  nu este  mare, fiind o bucatarie  de apartament sau garsoniera.

In cazul in care doriti sa folositi o culoare naturala mai inchisa trebuie sa o combinati cu o culoare  deschisa.

Gresia  si faianta din bucatarie nu se chituieste facand rosturi ci la fata  finisandu-se cu o gletiera de burete  umeda. Astfel rosturile nu vor fi adancite ci doar o idee in interior.

In amenajarile interioare, atunci cand avem o bucatarie mica, gresia nu se monteaza paralel cu peretii ci in diagonala sau in romb. In acest fel se creaza senzatia de spatiu mai mare, lumina necazand perpendicular cu rosturile gresiei.

Folositi modele de gresie simple dar cu decoruri si brauri in loc de cele inflorate care au nevoie de un spatiu mare pentru a iesi in evidenta.

Tineti cont si incercati sa va imaginati cum ar arata bucataria mobilata si utilata. Mobilierul si electrocasnicele vor estompa vizibilitatea culorii si texturii modelului de faianta. In plus trebuie tinut cont ca frigiderul, cuptorul cu microunde, aragazul etc sunt fabricate intr-o gama restransa de culori.

Corpurile  de mobilier suspendate ar trebui montate doar acolo unde aveti nevoie de ele,  acestea incarcand  spatiul si luand din lumina.

Si ca un ultim sfat pentru decorarea si amenajarea unei bucatarii va zicem ca nu intodeauna ce este scump este si bun sau de calitate. Fiti precauti atunci cand aruncati cu banii in sus si incercati sa va stapaniti entuziasmul de a avea o bucatarie nou nouta.

Spor la treaba.