Transformarea unei încăperi sau secțiuni din locuință într-un spațiu de lucru a devenit o necesitate pentru cei care își desfășoară activitatea profesională la domiciliu.
Din fericire, avantajele sunt destul de mari pentru toți angajații și freelancerii care nu mai au nevoie să se deplaseze la birou și câștigă timp în plus pentru finalizarea proiectelor.
Dacă și tu lucrezi de acasă și vrei să te asiguri că ai condiții optime de microclimat, e bine să ții cont de poziționarea biroului. Acesta reprezintă unul dintre cei mai importanți factori în amenajarea fiecărui spațiu de lucru.
În aceeași ordine de idei, lumina naturală nu trebuie să lipsească din nicio încăpere, mai ales în cea în care alegi să muncești.
De aceea, noi ți-am pregătit câteva recomandări care să te ajute în amenajarea biroului lângă fereastră.
Amenajarea biroului de acasă: de ce să ții cont
Dacă ferestrele din dreptul spațiului de birou încă nu au fost montate, este bine să te orientezi către tâmplăria PVC. Aceste ferestre sunt proiectate pentru a minimiza pierderile de căldură și a optimiza eficiența energetică a locuinței.
Înainte de a le achiziționa, este recomandat să te familiarizezi cu câteva aspecte în ceea ce privește avantajele și funcționalitatea acestora.
În primul rând, ține cont de suprafața totală a camerei. Dimensiunea ferestrelor trebuie să fie în mod direct proporțională cu spațiul în care intenționezi să le montezi. Pentru o cameră de 15 metri pătrați, este important să instalezi o fereastră cu dimensiunea minimă de 2 metri pătrați.
În al doilea rând, este bine să ții cont de câțiva factori de selecție în alegerea ferestrelor, precum izolarea fonică față de zgomotul de afară, rezistența pe termen lung (indiferent de condițiile meteo), respectiv pătrunderea uniformă a luminii naturale în interior.
Din fericire, ferestrele Barrier vin cu o serie de specificații create special pentru tine:
- design adaptat preferințelor tale;
- varietate cromatică prin intermediul paletei de culori RAL;
- un grad înalt de etanșeitate;
- rezistență la uzură și șocuri mecanice;
- îmbunătățirea performanțelor termoizolante.
Ferestrele sunt echipate cu sisteme de închidere de diverse feluri și feronerie de calitate. În plus, pot fi echipate cu sisteme antiefracție care îți oferă sentimentul de securitate și contribuie la securizarea spațiului tău.
Importanța impactului luminii naturale asupra productivității
Studiile de specialitate au dovedit că expunerea la lumina naturală ajută la menținerea unui echilibru psihologic și social optim, aspecte esențiale pentru sănătatea și performanța noastră.
De asemenea, lumina naturală sporește concentrarea, ne oferă energie și ne ajută să ducem la bun sfârșit sarcinile de zi cu zi.
Din fericire, ochii noștri se adaptează cu ușurință la lumina naturală a soarelui, care este întotdeauna mai plăcută decât cea artificială.
Ca să ai o stare bună și să devii din ce în ce mai productiv, este recomandat să-ți scalzi spațiul de lucru în lumină naturală prin aplicarea unor metode simple precum:
- asigură-te că lumina naturală este distribuită uniform în spațiul de lucru – o soluție potrivită pentru a te bucura de lucru este folosirea geamurilor de dimensiuni mari sau a ușilor culisante;
- optează pentru ferestre termopan din sticlă termoizolantă – toate geamurile de tâmplărie PVC sunt din sticlă termoizolantă, produse din trei foi de geam cu inserție de gaz inert, și împiedică transferului de căldură de la interior spre exterior;
- montează rulouri exterioare din PVC pentru a controla fluxul de lumină și căldură care pătrunde în biroul tău – pe parcursul programului de muncă, rulourile îți pot asigura luminozitatea potrivită, adaptată nevoilor tale;
- creează un spațiu profesionist din punct de vedere cromatic – menține un design simplu când vine vorba de nuanțele profilelor alese și optează pentru culori deschise care îmbunătățesc efectul oferit de lumina naturală.
Ce mai trebuie să știi înainte să începi amenajezi biroului la geam
Este important de subliniat faptul că, în cazul în care ferestrele din spațiul tău de lucru sunt deja instalate și orientate către partea sudică a casei, este posibil să te confrunți cu o iluminare excesivă.
Acest aspect nu reprezintă o problemă în adevăratul sens al cuvântului, însă expunerea îndelungată la acest microclimat poate avea un impact negativ asupra productivității tale.
În situația în care nu ai reușit să îți orientezi ferestrele către un alt punct cardinal, nu este nicio problemă. Prin utilizarea foliilor pentru geamuri sau prin vopsirea acestora într-o nuanță potrivită, poți să creezi o atmosferă potrivită nevoilor tale, fără a fi nevoie să îți redecorezi întreaga casă sau să faci modificări semnificative în camera respectivă.
Din acest moment, alegerea ferestrelor pentru biroul de acasă este exclusiv a ta. Nu uita că fiecare geam PVC poate fi personalizat după preferințele tale, în ordinea priorităților.