Sfaturi in alegerea covoarelor. Idei inedite

5 idei inedite in alegerea covoarelor

Trebuie sa recunoastem, nici o casa nu este in intregime calduroasa, primitoare sau deschisa fara covoare. Aceste mici bucati de material (sau materiale) pe care le asezam pe podea ne fac sa ne intoarcem acasa cu bucurie, gandindu-ne ca prin intermediul lui ne putem pune pe jos si chiar dormi, in cazul in care este foarte pufos. Totusi, deseori alegerea unui covor potrivit se transforma intr-o cautare fara sfarsit. In cazul in care esti in pana de idei, ghideaza-te dupa urmatoarele 5 idei inedite in alegerea covoarelor!

Stilul clasic

Fiind preponderent in casele fiecaruia dintre noi, stilul clasic este extrem de cunoscut – sau poate, chiar necunoscut, insa existent. Pentru a identifica un covor care face parte din acest curent, ghideaza-te dupa:

  • Forma: un covor in stil clasic poate fi patrat, oval sau rotund;

  • Culoare: trebuie sa fie in acord cu fiecare corp de mobila si, de asemenea, cu nuanta in care sunt vopsiti peretii.

Material

Cea mai buna investitie intr-un covor se realizeaza atunci cand acesta este realizat din materiale naturale. Chiar daca suma este mult mai mare fata de un altul din materiale usor identificabile si, de asemenea, la preturi mult mai mici, un covor din material natural isi va mentine culoarea si forma pentru o perioada mult mai lunga de timp.

Covoare mici

Indiferent de spatiul de care dispui, pentru a te asigura ca nu iti va fi foarte greu sa te descurci cu covoarele, orienteaza-te spre unele mici. In acest fel, vei putea sa le schimbi dintr-o camera in alta si, de asemenea, iti va fi mult mai usor sa faci curat in orice moment al zilei.

covor-dormitor1

covor-2

Culori calde

  • Principalul dezavantaj al unor covoare in tonuri deschise este posibilitatea ridicata ca acestea sa fie usor murdarite. Indiferent daca traiesti singur/a in casa sau nu, de foarte multe ori persoanele care vin la tine nu pot sa tina cont de toate recomandarile pe care le-ai putea da acestora. De aceea, covoarele deschise la culoare ar putea sa ridice o serie de elemente problematice, insa acestea iti vor deschide incaperea si o vor face mai luminoasa;

  • Pe de alta parte, covoarele in tonuri reci inchid camera, facand-o mai mica si mai lipsita de lumina, insa acestea vor acoperi mai bine petele sau murdaria in cazul in care vor interveni.

Imprimeuri

covor-living

covor-living-2

Camera copiilor si cele in care mobila nu este atat de predominanta si proeminenta pot fi decorate cu ajutorul unor covoare cu imprimeuri. Acestea vor umple camera, facand-o mai primitoare si mult mai incarcata, insa nu intr-un mod deranjant.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.