Ce rol are cada de baie pentru stilul de viata modern?

In ultimii ani tehnologia a evoluat in mod considerabil, iar acest aspect este vizibil in toate domeniile, inclusiv in ceea ce priveste crearea anumitor obiecte sanitare folosite pentru amenajarea unei bai.

Cada de baie face de asemenea parte dintre obiectele care au beneficiat de inovatii tehnologice in ceea ce priveste productia, dar si inovatii din punct de vedere design. Iar daca ai in plan realizarea unui nou decor al baii, este indicat ca alegerea cazii de baie sa fie facuta astfel incat sa se potriveasca stilului de viata modern.

Pentru a iti fi cat mai usor atunci cand faci aceasta alegere, iata cum arata   cada de baie ideala  pentru un stil modern de viata si care este rolul acesteia.

Cada de baie ideala – atat pentru ingrijire, cat si pentru relaxare

Un stil de viata modern este caracterizat atat prin aspecte pozitive, cat si negative. Pe de o parte ne ofera accesul la o tehnologie care se dezvolta tot mai mult pentru a ne face viata cat mai usoara si confortabila. Pe de alta parte, insa, stilul de viata modern vine la pachet si cu oboseala, stres sau lipsa de timp.

Si pentru a iti reincarca doza necesara de energie este indicat sa iti acorzi cat mai multa atentie din punct de vedere psihic si emotional. Vizitele la spa sau la masaj reprezinta printre cele mai eficiente metode de a te elibera de griji, insa cum timpul liber este de asemenea o provocare, este indicat sa apelezi la solutii pentru a te relaxa in propria casa.

Iar in aceasta situatie intervine rolul pe care il are cada de baie. In primul rand, oricine stie ca o baie lunga este un remediu ideal impotriva stresului si a oboselii. Totodata, datorita modului in care a evoluat proiectarea unei cazi, aceasta include numeroase functii si accesorii care pot fi folosite special pentru a iti imbunatati experienta unei bai lungi si relaxante.

Cazi de baie in forme cat mai deosebite

Cada de baie trebuie aleasa dupa cateva criterii esentiale. In primul rand este indicat sa tii cont de spatiul pe care il ai la dispozitie pentru amplasarea acesteia. Apoi, forma si modelul cazii de baie trebuie alese in functie de decorul baii, pentru ca aspectul estetic sa fie unul placut. Si nu in ultimul rand, cada de baie trebuie sa fie incapatoare si sa iti ofere posibilitatea de a te relaxa dupa o lunga zi de munca.

In functie de forma, cazile de baie se pot clasifica in urmatoarele variante:

  • Cada de baie dreptunghiulara;

  • Cada de baie ovala;

  • Cada de baie rotunda;

  • Cada de baie pe colt;

  • Cada de baie asimetrica;

  • Cada de baie freestanding, de tip insula.

Daca spatiul iti permite, oricare alegere poate fi una potrivita. In cazul in care baia are o suprafata mai redusa, cazile de baie asimetrice sunt fix ceea ce ai nevoie, dimensiunile acestora fiind unele speciale. Astfel, cada de baie poate fi amplasata chiar si in spatiile mai dificile.

Recomandarea este insa sa alegi modelul cazii de baie astfel incat spatiul interior al acesteia sa fie unul cat mai generos. Posibilitatea de a te putea bucura de o baie lunga si relaxanta este ideala pentru a te reincarca cu energie si buna dispozitie.

Recomandarea este insa sa alegi modelul cazii de baie astfel incat spatiul interior al acesteia sa fie unul cat mai generos. Posibilitatea de a te putea bucura de o baie lunga si relaxanta este ideala pentru a te reincarca cu energie si buna dispozitie.

Accesorizarea cazii de baie pentru o experienta relaxanta 

In ziua de astazi o cada de baie nu mai reprezinta un simplu obiect in care intri sa faci un dus si atat. Datorita accesoriilor variate pe care producatorii ti le pun la dispozitie, prin alegerea cazii potrivite poti avea un mic centru spa chiar la tine acasa.

Printre accesoriile disponibile se numara: jeturile de apa, posibilitatea de a avea hidromasaj sau elemente de aromoterapie si cromoterapie.

Cada cu hidromasaj este printre cele mai dorite tipuri de cazi. Aceasta insa exista atat in varianta profesionala, cat si in varianta mai simpla, utilizata in mod special pentru realizarea igienei personale si optional pentru a te relaxa. Alegerea variantei potrivite tine doar de tine, de preferintele tale sau de posibilitatile financiare de care dispui.

O cada cu hidromasaj iti va oferi in orice caz o experienta placuta. Stilul de viata modern este caracterizat atat prin adoptarea acestor noi sisteme si tehnologii, cat si prin cresterea nivelului de stres la care esti supus. Iar prin achizitioneaza unei cazi de baie cu hidromasaj vei putea imbina cu succes ambele aspecte.

O baie lunga intr-o astfel de cada iti va imbunatati in general starea de sanatate, datorita fluxurilor constante de apa si oxigen care te ajuta sa elimini toxinele din organism. Inaintea unei zile incarcate sau dupa o lunga zi de stat la birou, experienta baii va fi una benefica si foarte utila pentru corpul si psihicul tau – vei elimina stresul, oboseala, dar si eventualele insomnii.

In final, pentru ca alegerea cazii de baie sa fie una potrivita, aceasta trebuie facuta in functie de dorintele si nevoile tale. Relaxare placuta!