Cum alegi tabloul din living room

Pe urmele tabloului potrivit pentru livingul tău. 

Fiind camera în care îți petreci cea mai mare perioadă a timpului, livingul poate fi considerat spațiul pe care ar trebui să te concentrezi cel mai mult, în special atunci când te gândești să renovezi. Mobila, canapeaua, obiectele de decor, veiozele sau alte elemente de mobilier, fiecare dintre acestea joacă un rol primordial în crearea mediului perfect pentru ca tu să te simți ca acasă.

Cu toate acestea, piesa de rezistență rămâne tabloul. Pe când mobila poate intra în categoria ultimul răcnet, un tablou de peste 100 de ani se poate integra perfect în peisaj, fără să se demodeze. Ceea ce contează, însă, este modalitatea prin care ajungi să îl alegi.

tab

Ghidează-te după material

 Chiar dacă tablourile vechi sunt, de cele mai multe ori, cele mai spectaculoase, prețul lor este deseori piperat. De aceea, cel mai bine este să te ghidezi după cele din canvas – nu doar sunt accesibile la preț, însă acestea se găsesc în mărimi și forme diferite, ceea ce îți va ușura simțitor căutarea.

tabloul

Culoarea joacă un rol extrem de important

 Livingul tău trebuie să fie mediul din care îți extragi inspirația – sau, cel puțin, ipotetic. De aceea, este recomandat să nu îl încarci cu prea multe culori, întrucât păstrarea unor tonuri calde ți-ar putea ușura munca. Spre exemplu, dacă draperiile și canapeaua au aceeași culoare, ar fi bine ca și tabloul să păstreze tonul cromatic, întocmai pentru a nu încărca livingul și a-l face sufocant. Un mix de canapea mov și tabloul galben ar putea să fie exact ceea ce cauți.

tabvlou-doi

Alege peretele tabloului

Fiind, probabil, regula de bază în alegerea tabloului, peretele pe care urmează să îl încadrezi este și cel care te va ghida în setarea dimensiunilor acestuia. Chiar dacă, ipotetic, ai pus ochii pe un tablou și deja ți-ai imaginat cum va arăta în living, este de preferat să ai măsurătorile pregătite înainte să pleci la cumpărături. Posibilitatea ca acesta să nu fie potrivit nici ca mărime, nici ca poziționare, nu este neapărat obiectivul dorit. De aceea, puțină organizare este cu adevărat importantă pentru ca toate lucrurile să fie bine puse la punct.

tablou

Decide dacă tabloul poate, sau nu, să atragă atenția cu ușurință

Pentru a-ți modela un living ca în filme, ai nevoie de o piesă de rezistență. Cum mobila, de obicei, este destul de liniștită ca și aspect, iar culorile relaxante, punctul de inspirație trebuie să vină de unde te aștepți mai puțin – chiar de la un obiect de design. Asadar, ceea ce îți recomandăm este ca și tabloul pe care îl alegi să aibă ceva unic, distinct, efemer, al cărui impact vizual să te bine dispună.

Comments are closed.