Principiile Feng Shui sunt cele care va permit sa armonizati armoniile unei case si care ajuta energia sa circule mai bine. Daca energia vitala Qi va circula asa cum trebuie, veti fi mult mai senin. Bucataria este considerata in Feng Shui ca fiind « hranitoare ». Trebuie deci sa o amenajati cu grija pentru ca ne conditioneaza sanatatea. Cum se organizeaza o bucatarie Feng Shui. Bucataria trebuie sa fie amenajata in inima casei pentru a favoriza momentele de convivialitate. Trebuie sa evitati sa puneti masa pe care preparati masa sau aragazul cu spatele la intrare. Daca este cazul, trebuie sa asezati o oglinda pe perete care va contrabalansa acest inconvenient.
Ordinea si igiena. Bucataria dumneavoastra va trebui:
– sa aiba o ordine iresprosabila.
– sa fie cat mai bine organizata.
– sa fie pe cat posibil cat mai spatioasa.
Nu lasati ustensilele sa zaca peste tot. Trebuie sa fie aranjate si sa nu se afle la vedere. Orice fel de dezordine va defavoriza digestia. De asemenea, chiuveta si aragazul nu trebuie sa se afle unul langa altul deoarece sunt niste energii contrare. Puneti un accesoriu sau o masa din lemn intre cele doua.
Evitati si o insulita centrala cu aragaz sau cu un cuptor. Focul este energia yang si poate sa vina cu dezechilibru.
Indispensabilele pentru o bucatarie Feng Shui.
– lumina cu spoturi in culori deschise care nu absorb lumina.
– convivialitatea prin introducerea unor plante verzi. Obiectele metalice trebuie sa fie inlocuite cu obiecte din lemn.
– gazul ca mod de coacere deoarece este mai aproape de foc.
Ceasul nu trebuie sa fie asezat intr-o bucatarie Feng Shui. Mai ales daca luati masa aici. Unghiurile ascutite, materialele stralucitoare si dure nici ele. Cele mai potrivite sunt aici materialele naturale cum ar fi ardezia, piatra, marmura si lemnul.
Stim ca este dificil sa urmati toate aceste reguli in bucataria dvs dar cu putin efort se poate amenaja o bucatarie Feng Shui perfecta.