3 culori de evitat in dormitor

O amenajare corecta a dormitorului aduce beneficii vizibile in viata ta. Culorile folosite la decorare au o foarte mare importanta.

Nu orice culoare se poate folosi, mai ales ca in zilele noastre, multi dintre noi isi petrec foarte mult timp la locul de munca.Astfel ne raman doar cateva ore pe care ajungem sa le utilizam dormind.

Mai devreme sau mai tarziu dormitorul ajunge prietenul nostru cel mai bun. Avand acest motiv in minte, ne putem indrepta fara mai probleme spre ceea ce putem utiliza in dormitor, in materie de mobilier, culori si design.

Acest subiect a fost discutat si comentat pentru o perioada foarte lunga de timp. Putini sunt cei care expun lucrurile taboo, respectiv nuantele pe care ar trebui sa le evitam, pe cat de mult posibil. Eu mi-am facut curaj si am gasit trei nuante interzise in dormitor.

In cazul in care vrei sa fii sigur ca nu incalci anumite reguli nescrise, ramai cu noi sa descoperi trei culori pe care nu ar trebui sa le folosesti niciodata in dormitorul tau.

Gri inchis. Paradoxal, deseori culoarea gri este utilizata pentru a deschide spatiul si pentru a oferi libertate in cumulul de nuante intense mobilierului. Cu toate acestea, o nuanta intensa si inchisa de gri nu face altceva decat sa limiteze spatiul, facandu-l mic si deloc luminos. Pe scurt, oricand ai in minte ideea de a te orienta spre culori pentru amenajarea unui dormitor, niciodata sa nu folosesti gri inchis.

Albastru inchis. Din nou, o alta nuanta inchisa. Acest albastru inchide foarte mult incaperea, in special daca deja aceasta cuprinde tonuri reci. Astfel, rezultatul este unul „de gheata”, ceea ce inseamna ca spatiul de care dispui se face din ce in ce mai mic si din ce in ce mai incarcat. Datorita paletei cromatice din ce in ce mai variate, te poti orienta spre culori si nuante mult mai deschise, care vor conferi lumina si liniste dormitorului tau.

Rosu aprins. Cu toate ca, uneori, rosul aprins reprezinta alegerea ideala pentru tine, deseori cantitatea utilizata este peste masura. Din acest motiv, este recomandat ca dormitorul tau sa nu dispuna de aceasta culoare. In cazul in care este imperios necesar, poti transfera nuanta catre anumite elemente din cadrul dormitorului tau, pe care, in caz de nevoie, le poti schimba rapid cu altele care sa iti ofere mai mult echilibru, confort si liniste. Nu ar trebui sa uiti nici de restul nuantelor din camera, intrucat ele sunt cele care vor da o nota de personalitate intregii tale locuinte.

Asadar, ca tot ai aflat ce culori nu ar trebui folosite in dormitor, nu vrei sa vezi niste amenajari cu dormitoare spectaculoase? Vezi mai jos idei.