Model de faianta alb si negru in sah

Amenajarea unei bai mici de apartament cu faianta alb cu negru in sah

Amenajarea unei bai mici de apartament cu faianta alb cu negru in sah. Baile de la apartamente sunt mici si  pot fi amenajate mai greu. Asta din cauza ca trebuie ales un model de faianta care sa nu micsoreze si mai mult spatiul.Va propunem sa amenajati baia in doua culori, cu faianta alba si neagra. Placati faianta in sah si o sa va iasa o baie simpla si primitoare. Acum ca v-am dat ideea va vom arata amenajarea unei bai intr-un apartament de bloc, pornind de la zero. Daca noi am putut de ce nu ati putea si dvs sa va amenajati baia singur.

Prima operatiune a fost sa se curete toata gresia si faianta veche si sa se indeparteze chiuveta si vasul de wc. De cada nu ne-am legat deoarece era foarte bine ancorata si propietarul apartamenului a hotarat sa o reconditioneze. Adevarul este ca vechile cazi din fonta sunt solide nu gluma. Dupa o jumatate de zi am reusit, dupa munca grea, cu pauze scurte si rare, sa elibeream baia si sa scapam de tot praful ce ne inconjurase. Acum alt aspect avea baia dar ceva tot nu era in ordine. Era vorba de ghena pe care nu demult se sprijinise chiuveta. Dupa ce i-am dat tarcoale si am facut unele calcule am hotarat impreuna cu propietarul sa o daramam si in locul ei sa facem o ghena de rigips mult mai mica si mai estetica.Model de faianta alb si negru in sah

Zis si facut . Am bagat rotopercutorul in priza si dupa o jumatate de ora am daramat magaoaia  si am pus-o in saci spre a fi dusa la gunoi. In locul ei a ramas un spatiu foarte mare care va fi intrebuintat in alte scopuri pentru ca noua ghena nici la jumatatea celei vechi nu va fi.

Acum ca baia este cu adevarat goala este momentul ca peretii pe care urmeaza sa fie placata faianta alb cu negru model in sah sa fie verificati. Si dupa cum probabil va imaginati nu au fost deloc drepti. Am hotarat sa ii indreptam folosind un adeziv pentru placat faianta arhicunoscut. Deci am pregatit cu bormasina un sac de CM 11 si am inceput sa aplicam pe peretii din baie. Pana la urma am aplicat vreo trei straturi pana cand am adus peretii la un numitor comun si am consumat vreo trei saci. Da, dar acum stim ca la placarea peretilor nu ne va mai intra adeziv mult si vom avea si spor deoarece peretii nu ne vor pune probleme.

Asta va sfatuim si pe dvs sa faceti inaiante sa incepeti sa placati  faianta, indreptati peretii bine si nu incercati sa puneti faianta pe mamaligi cum fac unii meseriasi. Este total gresit sa facem astfel de placari ale faiantei. Acest procedeu de placare a faiantei pe mamaligi se folosea in Romania inainte de 89 si in tarile vestice inca se mai foloseste dar asta din ratiuni economice. Deci sa va intre bine in memorie ca faianta, nu neaparat faianta alb cu negru, se placheaza pe pereti plani , drepti si pe un pat de adeziv intins cu gletiera tip pieptene.

Dupa indreptarea peretilor am facut ghena din profile pentru rigips ud si cd , apoi am placat-o cu rigips verde anti-umezeala. Inainte de a o placa am avut grija sa imbracam toate tevile cu vata si apoi cu un strat de folie.

5 comentarii

  1. Cum v-ati obisnuit cu modelul asta de sah intr-o baie mica? Nu devine obositor si apasator dupa un timp?
    In alta ordine de idei, foarte bune sfaturi, ne vom apuca si noi in curand de renovari, pentru prima data pe cont propriu si cu siguranta o sa ne prinda bine atentionarile dumneavoastra. Multumim

  2. Author

    Fiecare are gusturi diferite in materie de modele de faianta.Cand iti place un model de baie nu mai tii cont de pret ,de nimic.Faianta alb cu negru in sah nu deranjeaza ochii fata de alte culori de faianta.

  3. Ce model de faianta imi recomandat sa plachez intr-o garsoniera.Ma gandeam sa pun o faianta rosu cu albastru.Este bine?

  4. Author

    Poate si galben…Glumeam!Nu va recomand sa folositi culorile rosu si albastru combinate cu atat mai mult cu cat dvs aveti o baie foarte mica.Acestea sunt culori tari .Avand in vedere ca baia din garsoniera este mica va recomand un model de faianta luminos,placat pe orizontala ,cu cateva decoruri .Faianta ar fi indicat sa fie dintr-o singura culoare.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.