Amenajari interioare cu vopsea decorativa: Idei de finisaje cu stucco venetiano

Daca vrei o casa de vis probabil stii ca cele mai rafinate amenajari interioare si finisaje se fac cu vopsea decorativa tip stucco venetian. Fie ca vorbim de pereti sau tavane, finisajele cu vopsea decorativa satisfac chiar si cele mai extravagante gusturi fiind disponibile pe piata in mii de culori si zeci de texturi.

Interioarele finisate cu stucco venetian sunt unice si exprima personalitatea fiecarui proprietar de casa in parte. Desi se foloseste aceeasi vopsea, fiind aplicata de catre acelasi mester, niciodata nu vom gasi doi pereti care sa semene 100% intre ei. Un motiv in plus ca sa iti zugravesti casa cu stucco venetian.

Dat fiind faptul ca si in tara noastra cererea de astfel de finisaje interioare a crescut( vezi cererea de produse si diversitatea de pe piata) si pretul efectiv al vopselei decorative a inceput sa fie mai accesibil. Chiar si manopera pentru un mp de stucco este destul de rezonabila. Asadar, iti recomand sa folosesti si tu vopsea decorativa tip stucco venetian. Ai de ales dintr-o multitudine de producatori, cei mai cunoscuti fiind San Marco, Caparol, Oskar, Stilnovo, Policolor.

Unde se aplica stucco venetiano

Exista o multime de finisaje si texturi pentru orice incapere din casa. Stucco venetian in casa ta te va face sa te simti ca intr-un palat, dand un aspect de lux intregii tale locuinte. Iti recomand sa intrebi un expert in amenajari interioare cu stucco ce tip de vopsea decorativa sa cumperi si ce tip de textura si finisaj sa folosesti in functie de incapere( baie, bucatarie, hol, dormitor, living room)

Cum se aplica stucco venetiano

Este destul de dificil de aplicat de catre cei care nu au inclinatii in finisaje interioare si, de aceea, este recomandat sa apelezi la specialisti pentru a aplica vopsea decorativa in genul stucco venetian. Totusi, un video cu aplicarea stucco venetiano te poate ajuta destul de mult sa inveti pasii aplicarii. Un sfat util: daca te-ai apucat de zugravit cu stucco un perete, termina-l tot tu. Altfel se va cunoaste interventia altei persoane.

Cat costa un mp de stucco venetiano

Pretul unui mp de stucco venetian este compus din doi factori.  In primul rand este vorba de pretul unui litru de vopsea decorativa. Aici lucrurile sunt simple, trebuie doar sa ceri o oferta de la un distribuitor de vopsea decorativa sau, daca nu ai rabdare sa astepti o oferta, poti intra pe siteuri care vand vopsea de tip stucco venetian si sa compari acolo preturile. Probabil vei obtine o oferta mai buna de la distribuitorii directi dar asta depinde si de suprafata pe care o ai de aplicat.

Al doilea factor care influenteaza pretul unui mp de vopsea decorativa tip stucco venetian este pretul pe care il percepe un mester pentru un metru patrat aplicat. Eu am postat deja o lista de preturi la amenajari interioare, acolo vei vedea si cat se percepe pe un mp de stucco, doar manopera. Trebuie sa te atentionez ca UNELE TEXTURI SI EFECTE SUNT GREU DE OBTINUT si nu orice mester poate sa iti obtina un perete sau un tavan perfect. Dar, sunt si texturi si efecte foarte usor de obtinut chiar si de catre cei mai putin experimentati. Desigur, nimeni nu te opreste sa nu incerci si singur sa aplici stucco venetian, doar sunt atatea tutoriale pe internet.

Daca esti hotarat sa folosesti acest tip de finisaj in casa ta iti urez spor la treaba.