Cum se aplica gletul. Metoda noua folosind trafaletul pentru glet

Gletul este un material de finisare a peretilor foarte cautat. Gletuirea este metoda de a finisa foarte fin un perete, etapa premergatoare aplicarii de vopsea lavabila. Daca nu stiai deja cum se gletuieste, si vrei sa te apuci de gletuit de unul singur, fara sa mai chemi meseriasul, eu zic sa uiti vechea metoda de gletuire, cu gletiera si spaclul.

Noua moda in materie de finisaje si amenajari interioare este sa aplici glet folosind un trafalet pentru glet. Astfel, vei face treaba mult mai repede, mai usor si nu vei mai plati meseriasilor sa iti aplice gletul. Vei gletui singur si iti va face placere aceasta metoda.

Gletuirea peretilor si a tavanelor presupune doua etape. In primul rand trebuie aplicat gletul de nivelare. In functie de calitatea stratului suport se pot aplicat maxim doua straturi de glet de incarcare. Apoi trebuie aplicat un strat de glet de finisaj. Acest glet se va slefui si apoi se va zugravi cu vopsea lavabila sau cu alt tip de material de finisare, de exemplu vopsea decorativa tip stucco.

De astazi e mai simplu sa gletuiesti iar in clipurile de mai jos vei vedea cum se aplica gletul folosind trafaletul.

Intai hai sa iti arat cum se gletuieste folosind gletul de nivelare, cu tafaletul.


Iata si cum se aplica gletul de finisaj folosind trafaletul pentru glet.

Daca esti multumit de informatiile gasite nu ezita sa te abonezi la canalul Idei Amenajari.