design scandinav stil

Mobilierul de design scandinav

Stilul scandinav este cel care poate ilumina interioarele. Lemn in nuante deschise, tonuri de pastel, curbe blande… toate acestea sunt cele care creeaza o ambianta care ne duce cu gandul la tema naturii si a autenticitatii. Mobilierul de design scandinav este cel care iti va face viata de zi cu zi mai frumoasa cu cele mai frumoase linii epurate dar ramanand mereu functional si in serviciul confortului celor care il utilizeaza.

scandinavNobletea materialelor alese – lemn, otel, textile sau piele, munca unor artizani de exceptie, creativitatea acestui design cu o estetica atemporala, toate acestea ii vor seduce pe toti amatorii de design si de decor contemporan.

Creeaza pas cu pas un decor in stil scandinav la tine acasa.

Foloseste albul si abuzeaza de el. Prima caracteristica a stilului scandinav este predominanta albului. Deci poti folosi cate piese de mobilier albe vrei dar si obiectele de decor alb. Un singur criteriu de care trebuie sa tii cont – sa aiba linii cat mai simple. Dar poti miza si pe un mobilier din doua tipuri de material – o masa din stejar si metal alb de exemplu.

Copleteaza totul cu mobilierul din lemn deschis. Lemnul este unul din cele mai folosite elemente ale stilului scandinav. Este cel care va umaniza formele moderne, simplificate si epurate.

Adopta si mobilierul din lemn masiv cu forme contemporane, simplificate si epurate. Lemnul poate fi folosit si pentru picioarele unei canapele sau picioarele unui scaun. Mobilierul din lemn deschis se potriveste de minune cu alte materiale si alte culori.

Vino cu o pata de culoare. Spiritul vesel care caracterizeaza designul scandinav trebuie sa fie obtinut si prin unele pete de culoare. Poti miza in functie de gusturi pe nuante de pastel sau pe unele culori mai vii.

Alege deci o canapea sau un fotoliu cat mai colorat de preferinta cu picioare din lemn deschis. Culorile mai dulci – piersica, roz deschis, bleu ciel… sunt cele mai potrivite. Cateva perne in culori vii si vesele pe o canapea gri vor veni cu cel mai frumos efect.

Alte idei deco– nu renunta le vechile scaune din lemn si reconditioneaza-le. Este foarte in tendinte. Vor veni cu o latura vintage si nu vei regreta deoarece le poti schimba asa cum vrei tu.

O alta varianta – poti veni cu mai multa culoare doar in anumite parti ale scaunelor. La fel si pentru mobile. Manerele unei comode, ale unui sertar sau ale unui dulap, picioarele unei mese…

O masa mai mare, o masuta de cafea, o etajera sau un dulap din lemn brut sunt cele care vor veni cu mai mult caracter pentru o incapere. Cele mai mari tendinte – etajerele sau bibliotecile modulabile.

Un alt sfat- trebuie sa privilegiezi piesele de mobilier fara inflorituri, pe  cele « zvelte » pe lungime sau latime, cu picioarele fine. Liniile drepte si simple sunt cele care iti vor alungi sau mari incaperea. Liniile curbate sunt si ele potrivite. Dar evita arabescurile mult prea pronuntate care pot supraincarca estetica generala.

Biblioteca este un element indispensabil pentru acest decor. Este cea va afisa cartile si obiectele de decor.

Si nu uita – trebuie sa privilegiezi confortul inainte de toate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.