Parchet placat pe perete: 18 idei de amenajare a casei folosind aceasta metoda

Desi nu este vreo noutate in amenajari interioare, parchetul placat pe pereti a inceput sa fie din ce in ce mai cautat de catre cei care isi amenajeaza casa. Fie ca vorbim de parchetul din lemn masiv sau de parchetul laminat, rezultatul final al decorarii peretilor cu acest material este minunat. Poti sa lipesti parcht pe peretele din living room, din dormitor si chiar din hol. Unii placheaza parchet chiar si in bucatarie!

In afara de spatiile excesiv de umede si batute intensiv de soare, metoda placarii de parchet pe perete este recomandata peste tot in locuinta.  Si poti vedea asta in cele 18 imagini in care s-a folosit parchetul lipit pe perete.

La inceput, aceasta idee de decorare a peretilor, parea neobisnuita si putini erau aceia care ii dadeau sanse de a rezista macar un sezon de amenajari interioare. Dar, datorita usurintei de realizare a unui perete placat cu parchet si a designului interesant creat, aceasta metoda de infrumusetare a devenit una banala, la fel ca si lipirea tapetului pe perete.

Inainte sa iti arat cele 18 idei de amenajari interioare cu parchet lipit pe perete, iata cateva avantaje ale acestei metode :

  • rezistenta la uzura mai mare fata de tapet, lambriu PVC sau zugraveala cu vopsea lavabila
  • design imposibil de reprodus nici chiar printr-un model de fototapet deoarece ai parte de textura peretelui
  • usor de intretinut si de curatat
  • idei de placare nelimitate dat fiind numarul urias de modele de parchet de pe piata
  • usor de montat chiar de catre tine

Acum sa vedem si ideile acestea frumoase cu tapet pe peretii din locuinta:

Parchet placat pe peretii din bucatarie

Parchet placat pe peretii din dormitor

Parchet placat pe peretii din camera copiilor

Parchet placat pe peretii din living room

Acestea au fost cele 18 idei de amenajare cu parchet pe pereti. Sper ca ti-au placut si ca esti decis sa lipesti parchet pe pereti.