amenajari interioare camere copii

Trucuri de amenajare si decorare a camerei copilului

Astazi ne focusam pe amenajari interioare in dormitorul celor mici!

De multe ori, primul lucru cu care plecam in minte cand facem amenajarea interioara si decorarea camerei celui mic este insasi culoarea – ceea ce, de multe ori, reprezinta o adevarata problema. In sine, ideea este ca nu culoarea este importanta, ci modul in care asociem mobila cu aceasta.

Chiar si asa, exista o sumedenie de alte lucruri pe care trebuie sa le luam in calcul, in special atunci cand ne punem in minte amenajarea completa a locului celui mic. In cazul in care ai cateva nelamuriri, ramai cu noi pentru a le elucida tot ce nu stii despre dormitorul copilului tau!

Stickere decorative. Una dintre cele mai simple si mai ieftine metode prin care sa decorezi camera celui mic este reprezentata de stickere. Dat fiind faptul ca se dau jos relativ usor si pot fi schimbate rapid, copilul tau nu se va plictisi de o singura imagine, iar tu te vei simti fericit stiind ca aceasta schimbare nu costa mult – ci, in realitate, costurile sunt efectiv minime, iar efortul direct proportional cu acesta.

camera copiilor

Turcoaz. Stiai ca turcoazul are efect de linistire si, pe de alta parte, de marire a spatiului din dormitor? Luat in combinatie cu un gri vibrant, cu siguranta rezultatul va fi extrem de practic si foarte placut. Mai mult decat atat, este recomandat ca aceasta culoare sa fie subliniata prin accente mici si placute, in asa fel incat sa nu afecteze vizual, ci sa bucure pe cat posibil.

Dormitorul si patul. Cu totii stim ca, atunci cand e mic, universul copilului tau este cel mai important – iar acest univers se rezuma la camera si patul lui. La varste fragede, culorile puternice puse in acord cu cele linistite vor stimula creativitatea celui mic, motiv pentru care alegerea culorilor din dormitorul acestora trebuie sa se faca cu foarte mare grija si atentie.

Optimizarea peretilor. Este de la sine inteles ca incaperea in care sta cel mic, va fi cu siguranta si cea mai mica incapere din locuinta ta, asta daca nu cumva camera acestuia este la mansarda. De aceea, peretii joaca un rol foarte important. Pana acum, stim ca orice perete deschis la culoare este binevenit in spatii mici, insa pentru copilasi, este recomandat sa pui in evidenta unul singur din cele 4 puse la dispozitie – asta inseamna ca, mai devreme sau mai tarziu, trebuie sa pui accentul pe un perete, astfel incat acesta sa se poata bucura de tot ceea ce reprezinta pentru el, creativitate, in sensul vast al cuvantului.

Odata puse in aplicare aceste idei de amenajari interioare, rezultatul va fi surprinzator!