22 de dormitoare amenajate in stilul minimalist

Dormitorul este cea mai confortabila camera din casa si merita o amenajare interioara speciala, care sa iti creeze liniste si relaxare dupa o zi istovitoare de munca. Dar ce stil de amenajare sa folosesti pentru a te simti cat mai in largul tau?

Designul interior in stilul minimalist ar putea fi alegerea ideala pentru dormitorul tau, daca esti iubesti simplitatea si unicitatea in amenajari interioare. De asemenea, lumina naturala din abundenta si mobilierul practic si functional sunt caracteristici principale ale stilului minimalist.

Spre deosebire de amenajrile interioare cu care esti familiarizat deja, multe dintre aceste amenajari fiind in zona moderno-contemporan, stilul minimalist nu iese in evidenta prin mobilier impunator sau culori stridente. Luxul in stilul de amenajare minimalist nici ca exista.

Ideea principala din spatele acestui stil de amenajare este bazata pe functionalitatea incaperii fara elemente de decor inutile dar si de fructificarea la maximum a luminii naturale venite pe usi si ferestre. Cu cat mai mari sunt ferestrele cu atat mai bineĀ  poti profita din plin de lumina naturala astfel incat sa iti pui in valoare cat mai bine spatiul interior.

Culori folosite in dormitoare amenajate in stilul minimalist

Culorile folosite in stilul minimalist sunt in principal deschise iar materialele trebuie neaparat sa fie naturale. Cea mai intalnita culoare (nonculoare) este alb. Albul in dormitorul minimalist creaza o stare de liniste si, combinat cu lumina naturala din abundenta, maximizeaza vizual dormitorul. Daca vei colora albul in nuante de genul griului sau a bejului vei obtine un dormitor minimalist care va cuceri din prima inimile celor care vor dormi in acesta.

O alta culoare care se integreaza frumos intr-un dormitor minimalist este albastrul. Combina albastru cu alb si vei avea succes in amenajarea dormitorului.

Verde este de asemenea o culoare care aduce plus valoare designului unui dormitor minimalist. Nu trebuie abuzat de verde dar cateva accente iti vor oferi cu siguranta un decor unic in dormitorul tau.

Galben in dormitorul minimalist. Alaturi de gri si alb, galbenul si nuantele derivate din acesta vor creea un adevarat spectacol in dormitorul tau.

Rosu in dormitorul minimalist. La prima vedere ai zice ca e gresit sa folosesti rosu in stilul minimalist din amenajari interioare dormitor dar trebuie sa stii ca nu e deloc gresit. Combinatia de rosu cu bej sau alb cu rosu in dormitorul minimalist il transforma intr-un spatiu plin de viata. Sau, pentru cei care nu vor sa duca stilul minimalist la limita, se poate merge pe un singur perete sau corp de mobilier in culoare rosu si restul camerei sa fie o nuanta de genul alb, bej sau chiar gri.

Iata si alte poze cu dormitoare amenajate in stilul minimalist: