Cat costa renovarea unui apartament si cum sa obtii un pret convenabil

 

Sa inteleg ca vrei sa stii cati bani costa renovarea apartamentului sau a garsonierei tale? Inseamna ca ti-au placut ideile cu amenajari interioare de aici si esti pe punctul de a contacta un meserias in constructii sau o firma de renovari si amenajari interioare. Ramai aici. Vei afla informatii care sa iti contureze pretul dar si sfaturi pentru a obtine costul cel mai avantajos, daca ramai atent pana la final.

Este bine ca vrei sa stii costul manoperei, mai ales ca preturile la amenajari interioare au mai crescut dar si mai bine ar fi daca ai sti cat vor costa si materialele de constructii necesare amenajarii. Desigur, nu stie nimeni exact dar, cu putina ingeniozitate poti sa afli cat costa manopera, materialele de constructii necesare dar si mobilierul din apartament.

Pretul renovarii depinde de foarte multe necunoscute,  cum ar fi: pretul materialelor de constructii, stilul de amenajare ales, amploarea renovarii, suprafata de apartamentului, cine face renovarea. Pentru a te ajuta sa intelegi mai bine cum se calculeaza si cat costa renovarea unui apartament, am selectat mai jos cei mai importanti factori care formeaza pretul total al amenajarii.

Cost renovare apartament- Pretul materialelor de constructii

Pretul materialelor de constructii are o pondere destul de semnificativa la bugetul renovarii. Costul variaza in functie de suprafata apartamentului sau a garsonierei, de calitatea materialelor de constructii folosite (aici depinde si de pretentiile dumneavoastra si de cele ale firmei sau ale meseriasilor, dupa caz), de amploarea renavarii (conteaza daca faceti o simpla zugravire sau o renovare totala).

Pentru a obtine un pret cat mai mic este recomandat sa cauti cu mult timp inainte informatii despre materialele de constructii si preturile acestora. Cauta la mai multe magazine de materiale de constructii, online sau clasice, si compara preturile gasite. Nu este obligatoriu sa cumperi toate materialele de constructii din acelasi loc. Cat costa renovarea apartamentului sau a garsonierei mai depinde si de perioada in care cumperi materialele de constructii. In lunile de iarna si de primavara materialele sunt mai ieftine, pe cand daca renovezi casa in toiul verii sa fii sigur ca pretul renovarii va fi mai mare.

Cost renovare apartament- Pret manopera

Pentru a afla cat o sa platesti pe manopera trebuie sa stii din start  cu cine o sa lucrezi. Ori cu o firma de constructii ori cu o echipa de meseriasi. Aflarea celui mai bun pret se face cerand mai multe oferte de la firme si mesteri si comparandu-le. Comparatia o faci in functie de pret dar nu numai. Inainte de a face o triere si de a stabili o lista scurta de constructori este bine sa ai intalniri cu cat mai multi astfel de ofertanti. Bazandu-te pe feeling dar si pe oferta primita poti sa stabilesti lista scurta din care va trebui sa alegi persoana, PFA  sau firma care iti va amenaja apartamentul sau garsoniera. Aici, pretul mai mic pare sa fie oferit ce cei care lucreaza la negru/gri dar daca nu ii cunosti sau nu ai destule recomandari despre lucrarile efectuate anterior este indicat sa lucrezi cu firme de constructii sau cu persoane fizice autorizate. Vei primi un contract ferm si garantie pe lucrarile efectuate. Am scris pe site cum sa alegi echipa de meseriasi care iti va amenaja casa, daca esti inca in dubii pe cine sa alegi.

Cat costa renovarea locuintei, din prisma constructorului, depinde si de marimea spatiului de renovat. O renovare garsoniera cu siguranta va costa mai putin decat renovarea unui apartament cu doua sau trei camere.

Cost renovare apartament- Cum sa faci sa obtii cel mai mic pret

Intai de toate, pentru a obtine un pret mic, cere un deviz detaliat unei firme de constructii sau unui meserias. In acel deviz vei vedea clar ce suprafete ai si ce materiale de constructii estimeaza meseriasii ca vor intra. Astfel ai aflat din start cat te va costa manopera dar si materialele folosite la amenajarea apartamentului.

Apoi, pentru a afla intregul cost, doar trebuie sa pui pe hartie si sa aduni costul mobilierului care iti place, a faiantei si gresiei care iti place etc. Simplu, nu? Vezi si cum sa alegi gresia si faianta dintre sutele de modele aflate pe piata.

Multumit de informatiile aflate? Hai sa iti mai spun un mic secret. Cand ceri oferte de pret de la diferite firme nu trebuie sa alegi costul cel mai mic. Este important sa vezi un portofoliu cu lucrari efectuate inainte si ceva recoamndari. Nu faci anual amenajarea apartamentului si iti recomand sa fii cu bagare de seama. Mai bine alegi o oferta de pret medie dar care are in spate recomandari bune. Vei constata, la finalul amenajarii, ca ai obtinut un pret mic cu amenajarea apartamentului sau a garsonierei.