Ce material sa aleg pentru o canapea?

Canapeaua este una din piesele de mobilier care personalizeaza casa. Prezenta in toate tipurile de interioare aceasta face parte din piesele de decor esentiale fiind in acelasi timp o piesa de mobilier confortabila. Ce material trebuie deci sa alegi pentru o canapea?

Alegerea materialului potrivit pentru canapea nu este doar o alegere estetica. De materialul canapelei va depinde confortul, durabilitatea dar si intretinerea sa, dar si pretul. Cel mai adesea ai de ales intre un material natural, unul sintetic sau unul din piele.

canapea

Un material natural pentru canapea. Cel mai adesea din bumbac sau din in, canapelele din materiale naturale au mai multe avantaje. Vin cu o mare varietate de culori si nu sunt exagerat de scumpe. Nici nu retin praful, deci impiedica poularea interiorului casei tale. Uneori acest tip de canapele sunt si deshusabile deci permit o curatare foarte facila mai ales daca si materialul este tratat anti-pete. Daca nu este cazul il poti trata chiar tu cu un produs special adaptat.

Canapelele cu un material natural sunt foarte comode si pot fi si foarte calde daca contin lana. Sunt cele care vor crea o atmosfera dulce si confortabila la tine in casa.  Si ai de unde alege atunci cand vorbim desppre motive si despre imprimeuri. Aici intra bulinele, dungile, tesaturile uni, o larga paleta de culori in cele mai frumoase materiale – in, bumbac sau chiar catifeaua.

Importanta culorilor. Daca ai copii mai mici evita albul sau alte nuante mai deschise la culoare. Dar albul ramane o optiune foarte buna pentru canapele ce se poate inveseli cu cele mai colorate perne. O solutie care are avantajul de a se adapta schimbarilor de decor. Alegerea culorilor ramane insa o alegere subiectiva care face apel la gusturi sau poate fi o atractie pe moment pentru cele mai vii culori.

O canapea din material sintetic. Tesaturile din material sintetic, in general, cele din PVC, ofera numeroase posibilitati in termeni de stil. Chiar si acelea de a imita pielea care se pot intretine extrem de usor. Sunt mai rezistente decat materialele naturale si canapeaua ta va castiga astfel in durabilitate. Canapeaua din material sintetic este o canapea rezistenta pentru un salon contemporan deco. In plus, cele din microfibra sunt perfecte pentru o casa in care este in mod regulat foarte multa lume. Au si o excelenta stabilitate dimensionala. Ai de ales dintre o varietate de culori, permitandu-ti sa te joci cu decorul casei tale si sa iti personalizezi asa cum vrei caminul.

Pielea pentru canapelele deco. Pielea este un material nobil, natural, cu unele caracteristici care se pastreaza de-a lungul timpului. Prin intermediul pielii sunt posibilie nenumarate combinatii. Este posibil sa gasesti canapele din piele in culori diferite si texturi diferite. Sunt cele care raman cele mai robuste si au o durata de viata mult mai mare decat cele din material. In plus, mai vin si cu o tusa de eleganta si de autenticitate pentru caminul tau.

Pielea este estetica, este elastica, este rezistenta in timp care este facuta pentru a dura mult timp.

Tu ce material vei alege?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.