Primavara se construiesc majoritatea caselor. Pentru a construi o casa avem nevoie de un proiect. Pentru a avea un proiect de casa trebuie sa alegem dintre sutele de idei prezente pe site-uri de profil sau in alte medii de informare.
Nu este usor sa alegeti proiectul ideal si stim cat de greu este sa va puneti de acord toata familia asupra unui dintre proiectele vazute. Totusi va sfatuim sa aveti rabdare. Rabdare sa studiati destule proiecte pana sa il gasiti pe cel mai potrivit si rabdare sa vedeti inca doua proiecte de case prezentate in acest articol. Este posibil ca unul dintre proiectele de mai jos sa fie cel cautat de dvs. asa ca fiti cu bagare de seama.
Proiect de casa cu mansarda. In anul acesta, ca si in anii trecuti, se cauta foarte mult proiecte de case ce pot fi construite cu buget mic dar care sa ofere un spatiu cat mai mare. Ei bine, un proiect de casa cu mansarda se incadreaza perfect la criteriile prezentate mai sus. Mai jos puteti vedea proiectul de casa propus in acest articol.
Casa cu mansarda propusa va arata exact ca in fotografia de mai sus. Planul acestei case este alcatuit din doua planse. Sa vedem plansa cu proiectul parterului.
Suprafata parterului acestei case cu mansarda este de aproximativ 87 mp. In aceasta suprafata gasim un birou, o bucatarie, o camera de zi, o baie, doua terase, si un hol.
Accesul inauntru se face printr-o terasa de 5 mp care da intr-un hol de 7 mp. Din hol putem intra intr-o bucatarie de 20 mp in care este amplasata si sufrageria. Tot de pe acelasi hol putem intra in mica baie de 3 mp si in biroul de 12 mp. Oricand acest birou se poate transforma in dormitor, daca situatia o impune. De pe hol putem intra in camera de zi care este destul de spatioasa avand suprafata de 23 mp. Din camera de zi putem avea acces la o terasa de 9 mp care este ideala pentru a servi masa pe timpul sezonului cald. Din hol urcam pe scari si ajungem la mansarda. Sa vedem ce ne dezvaluie planul mansardei si cum este compartimentata.
Suprafata mansardei este de 85 mp pe care sunt amplasate urmatoarele incaperi : trei dormitoare, doua bai, o terasa, un dressing si un hol. Este de-a dreptul minunat cum arhitectul a putut obtine atatea spatii pe o suprafata relativ mica, asa cu este suprafata mansardei acestei locuinte. Sa detaliem putin acest plan.
Piesa principala este de departe dormitorul matrimonial de 15 mp la care se adauga si dressingul de 6 mp. Deci 21 mp pentru acest dormitor. O baie de 5 mp utilata cu tot ce trebuie deserveste acest dormitor matrimonial. De mentionat ar fi ca si un mic balcon este accesibil din dormitor.
Tot la mansarda mai se afla inca doua dormitoare, unul de 10,5 mp si altul de 13,5 mp. Dormitorul de 13,5 mp are acces si la o terasa de 6 mp. O baie mica dar perfect utilata de 3,5 mp deserveste cele doua dormitoare. In toate trei dormitoarele se intra printr-un hol de 7 mp.
Privind cele doua planuri ale acestei case cu mansarda putem constata fara niciun dubiu ca s-a obtinut maximum de spatiu pentru fiecare incapere. Locuinta este decomandata si poate gazdui lejer o familie cu doi sau trei copii. Suprafata desfasurata a mansardei si a parterului este de 187 mp iar suprafata utila este de 135 mp. Amprenta la sol a casei este de 87 mp ceea ce o face construibila chiar si pe bucati mici de teren. La ora scrierii acestui articol pretul acestui proiect de casa cu mansarda era de 3,78 euro pe mp, adica cca 650 euro. Proiectul cuprinde DTAC si PT (proiect tehnic pentru executie structura). Doar pentru DTAC pretul este de 450 euro.
Proiect casa cu parter. Pentru cei care nu vor sau nu isi permit o casa cu mansarda cu este cea prezentata mai sus exista posibilitatea ca sa isi construiasca una doar cu parter. Casuta de mai jos este foarte potrivita. Aceasta are suprafata totala desfasurata de 83 mp si suprafata utila de 67 mp. Ideala pentru o mica familie care doreste sa traiasca la curte inconjurata de natura.
Avantajul acestui tip de casa este evident: Poate fi construita pe orice bucata de teren. Este o casa mic si compacta fiind destinata celor ce doresc o compartimentare economica a spatiului interior. Sa vedem desenul parterului acestei case parter.
Pretul acestui proiect este de 600 de euro. Proiectul cuprinde DTAC si PT (proiect tehnic pentru executie structura). Doar pentru DTAC pretul este de 400 euro. Daca va place il puteti cumpara de la firma de proiectare ce il are la vanzare pe site.
Compartimentarea acestei locuinte parter este destul de simpla, cu camere bine proportionate unde nu te simti deloc stramtorat. Inca de intrarea secundara din spate suntem placut surprinsi de o terasa de 20 de mp care poate fi folosita pentru relaxare atunci cand temperaturile o permit. Pe aceasta terasa se poate avea acces atat din bucatarie cat si din camera de zi. Bucataria este proiectata impreuna cu spatiul de dinning in suprafata de 9,5 mp.
Camera de zi este foarte generoasa avand 22 de mp suprafata. In continuarea camerei de zi mai regasim un hol de 11 mp, hol ce ne duce la intrarea principala. Intrarea inauntru nu se face direct in hol ci mai inainte trebuie sa trecem printr-un vestibul. De cum intram inauntru pe hol gasim doua dormitoare amplasate in stanga si in dreapta. Ambele sunt in suprafata de 12 mp. De mentionat ar mai si si baia de 5 mp care este amplasata langa bucatarie.
Dupa cum ati observat, proiectul acestei locuinte parter este destul de simplu si nu ne impresioneaza cu artificii tehnice. Este gandit sa fie cat mai ergonomic pentru a creea o locuinta compacta numai buna pentru o mica familie care doreste sa locuiasca la curte. Avand in vedere dimensiunea relativ redusa, acest proiect de casa cu parter poate fi implementat pe suprafete de teren mici.
Asadar speram ca ati avut rabdarea sa cititi despre cele doua proiecte de case pe care noi vi le-am propus. Fie ca doriti o locuinta cu mansarda sau fara, trebuie sa stiti bine ceea ce doriti astfel incat sa construiti casa mult visata in deplina liniste sufleteasca. Tineti cont de sfatul nostru despre a cauta cat mai multe proiecte de case pana il gasiti pe cel mai bun.