Proiect de casa cu mansarda moderna. Compartimentarea e ireprosabila

Proiectul acestei case este nou sosit pe piata proiectelor de case cu mansarda si am fost placut surprins sa constat ca este cu totul si cu totul altfel gandita compartimentarea interioara fata de cum eram obisnuiti din proiectele de case postate anterior. Nici la exterior nu arata deloc rau, are o personalitate puternica si nu poti trece pe langa aceasta fara sa o admiri.

Este o casa cu mansarda mica care are si un garaj inclus in proiect. Constructia la sol ocupa 130 mp iar parcela minima recomandata pentru a fi construita este de 400 mp cu o deschidere la strada de 21 mp. Iti propun sa vedem cele mai importante avantaje ale acestui proiect de casa cu mansarda si garaj.

Parter. Este cu siguranta un parter bine compartimentat, gandit spre maximizarea confortului locatarilor. Accesul in casa se face prin intermediul unui vestibul de 2,83 mp. In partea stanga se afla scarile de acces la mansarda. Da, doar pe aici poti ajunge la mansarda, n

u e ca la majoritatea proiectelor de case pe care le-ai mai vazut pana acum. Un mare plus pentru acest aspect.

.

Inaintand, ajungem intr-un hol de 2,79 mp de unde putem accesa intreaga zona a parterului. In dreapta este bucataria de 7,87 mp iar in fata este camera de zi foarte spatioasa in suprafata de 23,54 mp.

In partea stanga a planului se afla amplasate doua dormitoare. Unul de 13,26 si altul de 13,08 mp. O baie de 4,35 mp deserveste aceste dormitoare iar un grup sanitar de 1,68 mp deserveste zona de zi.

Un plus al compartimentarii este faptul ca garajul este in lateral pe partea cu dormitoarele, protejandu-le pe acestea de soare sau de frigul de afara, dupa caz. Astfel vei consuma mai putin cu incalzitul sau racitul acestor dormitoare. Insa, exista si un dezavantaj: garajul nu poate fi accesat direct din casa. Accesul se face fie prin usa de la intrarea in garaj, fie prin CT.

Mansarda. Aici avem parte de o surpriza frumoasa: gasim doar un dormitor si o camera de zi. Dormitorul are suprafata de 11,77 mp iar livingul are 17,24 mp. Tot aici mai gasim baia de 2,67 mp si holul de acces de 3,58 mp. Practic, la mansarda este un loc perfect pentru un cuplu. Doar unul 🙂 !

Amplasarea pe teren.

Privire in sectiune.

Casa vazuta din toate cele patru laturi.

Asadar, chiar este o casa de vis aceasta. Desi este relativ mica, faptul ca are in componenta 3 dormitoare o face foarte atractiva pentru familiile formate din 4-5 persoane. Mi-a placut si faptul ca exista o intimitate sporita intre ocupantii parterului si cei ai etajului.

Sper ca si tie sa iti fi fost pe plac acest proiect de casa cu mansarda si garaj. Daca mai vrei sa vezi si alte modele de case te poti uita pe proiectele de mai jos.