Cum sa faci economie la proiectul unei case

Dupa ce ai ales sa iti construiesti o casa in detrimentul cumpararii uneia gata construite este momentul sa te orientezi catre un proiect care sa ti se potriveasca si care sa iti satisfaca cerintele si asteptarile. Daca inca mai ai dubii si esti indecis iti recomand sa vezi articolul in care ti-am explicat daca sa cumperi o casa la cheie sau la rosu sau sa ti-o construiesti singur!

Decizia de a construi o casa este primul pas important din multii si maruntii pasi pana la receptia finala a constructiei. Cand te-ai hotarat ca vrei sa ai casa ta inseamna ca ai idee cat costa sa construiesti o casa si, probabil, ai si terenul necesar pentru a o construi.

Dupa ce ai terenul te poti orienta asupra unui proiect de casa care iti place si care sa se potriveasca terenului tau. Pe site sunt foarte multe modele de case, pentru toate gusturile si toate buzunarele, le gasesti pe toate in sectiunea >proiecte de case< .

Cum sa economisesti bani cand alegi proiectul

Daca te-ai fi gandit ca economia inseamna sa iti construiesti o casa mai mica sa stii ca ai gresit din start. Pretul pe metrul patrat proiectat este cam acelasi peste tot, practic vei plati mai putin deoarece vor fi mai putini metri. Nu e nicio economie. Parca stabilisem ca iti vei construi casa in functie de nevoile tale.

Asadar, iata cateva sfaturi care te vor lasa cu bani in portofel si casa visurilor tale va arata exact ca in acestea, nici mai mica si nici mai urata.

Proiect de casa personalizat sau gata facut?

Probabil ca ai observat ca multe firme de proiectare au pe site si cateva modele de case doar cu parter, cu mansarda sau cu etaj si te invita sa le cumperi de la ei asa cum sunt. Iti prezinta frumos planurile cu compartimentarea, imagini din interior si exterior si, uneori, chiar si un video 3d. Acestea sunt proiecte de case gata facute si sunt mai ieftine.

Aceste proiecte au si un pret afisat si sunt de obicei mai ieftine fata de un proiect personalizat. Iti recomand sa vezi cat mai multe proiecte de case deoarece este posibil ca sa iti placa vreunul si sa nu mai fie nevoie sa cumperi un proiect de casa persoanlizat. Din cate stiu, un proiect personalizat costa cu 2-4 euro pe mp proiectat mai mult fata de unul facut anterior si aflat in arhiva biroului de proiectare respectiv. Si poti primi si mici modificari gratuit de cele mai multe ori.

Proiectul personalizat este mai scump si necesita mai mult timp din partea proiectantului. In schimb vei avea fiecare coltisor din casa proiectat astfel incat sa fie pe placul tau. Iar aspectul exterior va fi exact cum ai visat. Tot la un proiect personalizat trebuie sa apelezi si daca realitatea de pe parcela ta de teren nu corespunde cu cerintele proiectului de casa gata facut care tie ti-a placut.

Deci ai aflat cum sa economisesti. Cauti atent un proiect de casa care se muleaza pe cerintele tale si il cumperi gata facut. Nu uita ca intotdeauna este loc de negociere.

De retinut! Unii vand proiecte incomplete care sunt bune doar la obtinerea autorizatiei de constructie. Pentru a putea construi corect si legal ai nevoie de un proiect de casa complet.

Continut proiect de casa complet este format din DTAC +PTH + DE. Ce inseamna aceste abrevieri vei afla din informatiile de mai jos.