Cum sa maresti vizual o baie mica astfel incat sa para mai mare

Sa amenajezi o baie mica este, probabil, cel mai greu lucru din amenajari interioare. Fie ca este vorba de o baie mica din apartament sau de o baie micuta de la casa, trebuie sa iti pui mintea la contributie si sa gandesti un design astfel incat sa nu para ca intri intr-un lift. Este greu dar nu imposibil, iar sfaturile din acest articol sunt pentru tine.

In articolele precedente ti-am adus mii de idei cu bai amenajate printre care si o multime de  bai mici si foarte mici. Iti recomand sa vezi aceste bai mici si moderne. Pentru un apartament sau o garsoniera poti vedea aceste bai mici sub 3 metri patrati sau aceste modele de bai sub 5 metri patrati.

In imaginile si in sfaturile de mai jos o sa vezi cele mai eficiente moduri de a mari vizual o baie foarte mica. Daca vei tine cont de acestea, in limita posibilitatilor, vei avea o baie mica dar primitoare. Iata cum ar trebui sa procedezi:

 Foloseste foarte mult alb in baia ta cea mica. Ti-am adus cateva sugestii unde poti observa cat de aerisita pare o baia amenajata cu alb. Indiferent daca este vorba de o faianta sau de o vopsea decorativa, alb in baie este secretul principal pentru a o maximiza.

Combina alb cu albastru, bej sau gri. Daca nu iti place albul simplu combinatia de mai sus ti se potriveste si te va ajuta sa iti transformi baia.

Organizeaza foarte bine spatiul disponibil. Crearea de nise in perete sporeste designul baii si iti aduce un spatiu in plus de depozitare.

Opteaza pentru mobilier de baie suspendat. Ai sa obtii o imbunatatire a utilizarii spatiului din baie si curatenia va fi floare la ureche.

Oglinzi mari, ferestre luminoase. O oglinda proeminenta te va face sa uiti de spatiul restrans din baia ta. O fereastra cat de mica iti va aduce lumina naturala si o ventilatie naturala in baia ta.

Cabine de dus in locul cazilor. Cada ocupa spatiu dublu fata de un dus. Intr-o baie mica nu prea are ce cauta o cada.

Acestea ar fi sfaturile cele mai importante. Nu ezita sa rasfoiesti articolele de mai jos pentru si mai multa inspiratie in amenajarea baii tale mici.