Mobila care va fi in tendinte in acest an

Ce mobila este pe placul romanilor. Conform Institutului European de Statistică EUROSTAT, peste 96,6% dintre romani sunt proprietari, de drept, de locuinte.

Numarul este foarte mare, intrucat comparativ cu restul statelor europene, ne aflam pe locul I in materie de proprietati.

Cu toate acestea, 51,6% dintre locuinte sunt catalogate ca avand un numar mai mare de locuitori decat este prevazut. In acest caz, lipsa spatiului devine o problema existentiala, motiv pentru care in zilele noastre putem observa o tendinta spre anumite articole de mobilier pe care romanii le prefera. Daca esti doritor sa afli mai multe despre acest subiect, stai pe aproape!

Culori vii, în detrimentul texturii wenge, atat de folosita in anii trecuti

 x-bucatarie4

In trecut, pana si parintii nostri preferau sa aleaga pentru casa textura wenge – acea culoare si acel model prestabilit care, luate impreuna, reuseau sa ascunda orice defect care ar fi putut sa apara de-a lungul perioadei de existenta in casa ta. Culorile inchise erau perfecte, tocmai pentru ca reuseau sa prelungeasca durata de utilizare a mobilierului romanilor.mobila-dormitor

Tendinta actuala este una diferita – astazi, locuitorii Romaniei au inclinatia de a alege mobila in culori calde spre vii. Cele mai populare sunt: rosu, verde, portocaliu, alb sau crem.

x-bucatarie3

Orientare spre preturi piperate

 mobila-de-calitate

 Oricat de mult ar dori sa economiseasca, romanii vor sa traiasca opulent. Astfel, indiferent de suma, atunci cand vine vorba de articole de mobilier, locuitorii tarii noastre prefera sa mearga pe calitate, la preturi direct proportionale.

Cu toate acestea, setarea bugetului se limiteaza la un singur aspect, respectiv planificarea – daca perioada de locuire intr-un imobil depaseste 4 ani, romanii vor prefera sa investeasca masiv in articole de mobilier, pe cand, daca durata se situeaza sub 4 ani, trendul este de scadere a marimii investitiei si orientarea spre comercianti precum IKEA, Dedeman sau Bricodepot. Studiile recente releva faptul ca si acum, romanii prefera sa investeasca peste 9.000 euro pe articole de mobilier, in cazul in care acest lucru le aduce fericire si liniste.

Modele de mobila contemporana

 mobila-bej-wenghe

Cresterea varietatii articolelor de mobilier a condus rapid la dificultati in alegerile romanilor. Astazi, modele contemporane sunt clasificate in functie de mai multe categorii, insa preferintele vizeaza:

  • Mobilierul vertical, deoarece da impresia atat a unui spatiu mai mare, cat si a unei lejeritati crescute in trecerea dintr-o camera in alta;

  • Mobilier pliabil/extensibil, datorita faptului ca reduce din spatiul ocupat si poate fi utilizat doar cand este necesar;

  • Mobila incastrata in perete, fiind totodata o metoda extrem de estetica si de ajutor in castigarea de spatiu, indiferent cat de mic este apartamentul in raport cu cerintele tale. 

 Asadar, tu ce mobila preferi ? Nu uita ca trebuie sa ai si finisaje de calitate in casa ta, nu doar mobilier in tendinte, deci cauta cele mai frumoase idei pe acest site si pune-le in aplicare.