Actualizare pret placare gresie si faianta 2021. Manopera firme si PF

Anul acesta va fi si mai ocupat pentru mesterii in amenajari interioare dar si pentru firmele de constructii.

Indiferent daca vorbim de renovarea casei sau de amenajarea acesteia de la zero, principala manopera in amenajari interioare ramane si in acest an placarea cu gresie si faianta in bucatarie, baie, hol sau living room.

Daca vrei sa stii cat trebuie sa platesti pentru manopera un mp de faianta si gresie ramai cu mine pana la final si vei afla costul cu manopera dar si modul cum se calculeaza aceste preturi la amenajari interioare.

Fata de preturile din anul trecut, costul cu manopera a mai crescut, indiferent daca vorb im de firme sau de meseriasi. E de inteles asta dar ma frapeaza ca nu au fost cresteri uniforme, ci au fost mai degraba creteri in marile zone unde se construieste. Deci, daca locuiesti intr-un sat mai departat de oras, ai o baie de placat cu gresie si faianta si cauti meseriasi, nu-ti fa griji prea multe deoarece pretul a ramas neschimbata fata de anii anteriori.

Unde au crescut preturile la manopera de gresie si faianta? Zona Bucuresti si judetul Ilfov au cunoscut o cerere incredibila si mare noroc al beneficiarilor a fost faptul ca multi mesteri din provincie au venit sa lucreze pe preturi mai mici. Altfel era dezastru, chiar si cu 100 de lei pe mp nu mai gaseai. Insa in acest an se vor fi epuizat si mesterii din provincie si, fara o solutie externa, vei plati din ce in ce mai mult pe manopera gresie si faianta. Daca cineva iti cere 80 de lei pe mp, nu mai sta pe ganduri.

Zona Cluj Napoca si comunele limitrofe. Unii spun ca e mai scump de placat un mp de gresie aici fata de Bucuresti dar nu cred sa se fi ajuns pana acolo. Mult nu mai este dar pretul nu va depasi 70 de lei mp.

Zona Timisoara si comunele apropiate. Anul acesta sa nu te astepti sa platesti mai putin de 65 de lei pe un mp de faianta sau gresie la manopera.

Pentru restul zonelor din tara pretul real va fi intre 40 si 55 de lei pe un mp manopera de gresie si faianta.

Alte preturi: pret tencuiala, manopera glet. Inspiratia pentru cele spuse mai sus a venit din aceasta lista de preturi la constructii si amenajari pe 2021.