Apartament cu balcon mic? Idei de amenajare superbe

De cele mai multe ori, balconul este utilizat pe post de spatiu de depozitare. Fiecare dintre noi are tendinta de a scapa de toate cele inutilizabile si a le ascunde pe micul balcon al apartamentului.

Chiar si la apartamentele nou construite spatiul balconului incepe sa fie din ce in ce mai mic iar ca loc de depozitare nu prea poate fi folosit. Si bineinteles nu este si ceea ce iti doresti. Eu zic ca e momentul sa il transformi intr-o oaza de relaxare. Probabil iti doresti sa poti sa iei o gura de aer proaspat si sa admiri privelistea de la balconul tau mic.

De prima data cand ai achizitionat imobilul, cu siguranta te-ai simtit extrem de fericit daca apartamentul are si balcon. In cazul in care iti doresti sa transformi balconul tau mic  intr-un loc relaxant si linistitor, ramai cu mine sa descoperi cateva idei.

Foloseste pavele de tip deck. In cazul in care balconul tau mic este deschis, avem o idee geniala pentru tine. Dat fiind faptul ca poti opta pentru un balcon cu grilaj metalic, podeaua acestuia poate fi realizata din pavele tip deck. De altfel, acestea deschid foarte mult spatiul, datorita amplasarii lor si efectului de iluzie optica asupra creierului uman.

Doua colturi. Chiar daca dispui de un spatiu mic, acesta nu trebuie sa fie un impediment in crearea atmosferei perfecte. Mai mult decat atat, majoritatea persoanelor care au un balcon mare si incapator ii reduc dimensiunile prin ingreunarea acestuia, bineinteles prin diverse forme si materiale inutile.

Astfel, pentru a iesi putin din rutina, iti propun sa te axezi pe doua unghiuri. Unul in care sa amplasezi o bancheta pe care sa te asezi si sa citesti ceva, imediat ce te intorci de la munca si unul in care sa pui o masuta mica de cafea, preferabil de lemn, in culori deschise, astfel incat sa te asiguri ca spatiul tau nu este redus sau mic.

Colturi cu ghivece. Dintotdeauna, balconul a fost locul ideal pentru a pune flori, indiferent daca vorbim de exterior, cat si de interior. De aceea, poti opta pentru orice fel de flori in ghiveci, plecand de la panselute la levantica, orhidee sau chiar cactusi. Avantajul acestora este ca pe langa faptul ca iti asigura necesarul de oxigen in casa, florile fac balconul tau mult mai luminos, conferind mai mult spatiu. Ideal este ca acestea sa nu fie situate pe podea, intrucat in loc sa deschida camera, o vor inchide.

Iata cum, prin doar trei idei simple, iti poti transforma balconul intr-un loc ideal pentru a te relaxa si pentru a te deconecta de la viteza cu care ne traim zilele.