Becuri vintage prezente in tendinta actuala de ambientare interiora

 Nu este vorba despre o involutie, ci mai curand despre o evolutie neasteptata pe care noile modele de becuri vintage au adus-o in tentintele designerilor, care le-au preceput ca o utila si demna de exploatat resursa in proiectele lor.

Este adevarat ca si clientii au tras cu ochiul la ceea ce se intampla in lume, in special peste ocean, dar si in Europa occidentala, unde renumite locatii publice si-au transformat radical conceptul in privinta iluminarii interioare, accesand oportunitatea nesperat de profitabila oferita prin redefinirea conceptului si cu ajutorul unor becuri vintage.

Aerul retro pare sa cuprinda si sa atraga pe tot mai multi dintre noi, iar specialistii in comportament al maselor arata ca este vorba despre o comutare instinctuala a organismului uman care tinde spre normalitate si relaxare, fiind deja suprasolicitat de avalansa tehnologica ce devine iritanta. Ochii nostri devin pe zi ce trece tot mai obositi, perceptiile tot mai rarefiate si acest lucru il resimtim datorita efectului constant de expunere la ecranele dispozitivelor mobile sau statice pe care le utilizam zilnic. Ore tarzii din noapte ne gasesc privind ecranul telefonului, al laptopului sau televizorului, in timp ce lumina interioara este si ea la un nivel ridicat de lumeni imprastiati in incapere, pentru ca, nu-i asa, acum puteam consuma fara grija primirii unei facturi consistente gratie reducerii masive a consumului pe care becurile LED ni-l ofera.

Nu este nimic rau in asta, insa suprasaturarea devine greu de suportat si simtim in mod natural nevoia de liniste din punct de vedere al intensitatii si culorii luminii artificiale, insa fara a fi nevoiti sa stam pe intuneric. Aici a intervenit la propriu calitatea si nuanta specifica a acestor becuri vintage, care sunt demne urmase ale becului Edison, ce a produs adevarata revolutie la inceputul secolului XIX, cand strazile, salile de spectacole, instituriile publice si spatiile private au descoperit ca negura noptii poate fi risipita intr-o clipa.

Astazi retraim o revenire la elementul de baza al iluminarii artificiale prin becuri vintage si se poate spune ca acest lucru se incadreaza intr-o renastere in ceea ce priveste iluminatul decorativ care isi pune amprenta direct in atmosfera noilor solutii in designul interior actual ce imbraca placut si semnifictiv minimalismul erei victoriene, cand lampa cu incandescenta era punct de echilibru al incaperilor.

Daca privim atent si realist aceasta imbinare intre opulenta dotarilor moderne si becuri vintage vom observa ca stralucirea calda a acestora este demna de consideratie si poate fi inclusa ca un element de contrabalansare in fata accentelor ce deranjeaza. Aceste becuri vintage sunt deja elementul central al schemelor de iluminare decorativa, fara a ridica vreo pretentie in ceea ce priveste iluminarea consistenta ce este necesara pentru activitati curente. Scopul lor este cert si bine directionat si se refera la inducerea ideii de intrerupere a muncii pentru odihna si relaxare.

Producatorii de becuri vintage duc o lupta continua in a crea modele care sa se apropie cat mai mult de consumul redus cu care becurile economice si LED au cucerit piata. Nu se poate ascunde faptul ca astazi, inca, aceste becuri vintage au un consum usor mai ridicat fata de concurentele lor, insa nici nu se poate afirma ca cele doua variante „joaca” in acelasi campionat. Cei ce doresc includerea de becuri vintage in spatiul pe care il locuiesc sau administreaza drept afacere pentru public sunt constienti de acest aspect, insa peste toate primeaza efectul atat de mult apreciat al stilului retro degajat la o simpla apasare de comutator.

Iata ca ceea ce la inceput a parut a fi un produs fara prea multa cautare si priza la public, fiind privit ca un simplu bec ce aducea aminte de trecutul industrial al epocii in care a aparut, acum este perceput ca un potential si sigur instrument cu care se configureaza mediul ambiental pentru schimbarea in bine a starii generale pe care o resimtim. Un simplu cordon electric, un fasung si unul dintre modelele de becuri vintage poate transforma estetic nesperat in bine un spatiu interior.

Verificati periodic care este oferta pentru becuri vintage pe care un magazin de profil o prezinta online si alegeti modelul care se va incadra cel mai bine cu optiunea de redecorare sau proiectare de la zero a spatiului pe care il detineti.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.