Masina de spalat rufe in baie sau in bucatarie? Tu unde o ai ?

Astazi voi vorbi despre masina de spalat rufe  si de locul unde ar trebui pozitionata.

Cred ca nu exista renovare sau amenajare a unei locuinte in care sa nu te intrebi daca sa montezi masina de spalat in baie sau in bucatarie. Sau in alt spatiu din locuinta. Ramai cu mine pentru a afla daca este cazul sa muti masina de spalat de la locul ei.

In randurile ce urmeaza iti voi prezenta niste argumente, strict opinie personala. Nu cumva sa te apuci sa scoti masina de spalat de unde o tii doar ca sa fii conform cu sfaturile mele. 🙂 In general locuintele mici si vechi nu prea au solutii insa, cu putina inventivitate poti sa gasesti un loc adecvat.

Cerinte pentru montaj masina de spalat:

  • priza cu impamantare
  • scurgere in canalizare
  • alimentare cu apa
  • spatiu discret
  • loc ferit de umezeala

Masina de spalat montata in bucatarie. O gasim cel mai adesea in apartamentele construite inainte de 89. Romanii, popor inventiv, au gasit repede un loc pentru aceasta masinarie indispensabila. Nu cred ca este igienic sa ne ducem lenjeria la spalat in timp ce pe aragaz fierbe o oala de ciorba. Deci nu recomand.

Masina de spalat montata in baie. In baile mici, multa lume ar spune ca nici nu incape vorba de asa ceva. Chiar nu si-ar gasi un loc. Sau ar fi destul de incomoda. Nici eu nu recomand dar poate cautati cateva idei de a o amplasa intr-o baie mica.

In bai mari insa, masina de spalat este un must have. Multa lume o incadreaza in mobilier special, nici nu banuiesti ca ar fi acolo. Iata cateva idei de amplasare:

Masina de spalat montata in debara. In apartamente si garsoniere acesta este locul unde ar trebui pozitionata. Este relativ simplu, multe apartamente sunt configurate cu debaraua langa baie si nu mai ramane decat sa aducem apa si canalizarea in acestea.

Masina de spalat montata in alte spatii. Daca locuiesti la casa cu etaj sau mansarda locul masinii de spalat este sub scara. Tot acolo poti face niste spatii de depozitare ingenioase.

In concluzie, amplasarea masinii de spalat rufe, difera de la casa la casa.  Mai difera si de la o persoana la alta. Unii sunt gata sa faca compromisuri, amplasand masina de spalat unde este cel mai usor si facil instalatorului. Altii respecta niste reguli, de estetica sau de functionalitate, si o amplaseaza analizand foarte serios locul.

Tu unde ai amplasat masina de spalat rufe si de ce acolo ?