Cum sa alegi corect cada de baie. Modele noi!

Baia este sanctuarul nostru, locul intim in care ne simtim cel mai bine. Iar cada este obiectul cel mai de pret dintr-o baie. Din acest motiv ti-am adus si cateva modele, altele decat aceste 8 superbe modele de cazi pentru baie.

Dupa o zi grea de munca, nimic nu este mai placut decat sa stim ca acasa ne asteapta o cada mare in care sa ne relaxam si sa uitam de toate grijile si problemele. Bineinteles, odata achizitionata, o cada de baie se schimba destul de greu si destul de rar, fiind o investitie pe termen lung.

Daca nu esti inca hotarat daca sa optezi pentru o cada in baia ta, inspira-te de aici si afla cum ar trebui sa arate o cada intr-o baie amenajata modern.

In cazul in care nu stii de unde sa incepi, ramai cu noi sa vezi cum sa alegi corect cada de baie!

  1. Spatiul

Dimensiunea unei cazi de baie este direct proportionala cu spatiul pe care il ai la dispozitie. In materie de forme si marimi, piata este plina de modele, asteptandu-te sa o alegi pe cea perfecta pentru tine. Insa, tine minte sa iti notezi dimensiunile, astfel incat sa nu te intorci acasa cu un model care nu se aseamana cu ideea pe care o aveai initial in minte. Poti alege intre:

  • O cada de baie care se lipeste de perete;
  • O cada de baie care se pliaza pe colt;
  • O cada de baie cu picioare;
  • Insula sau stativ.

 

  1. Materialul

Per general, cazile de baie sunt realizate din materiale variate. Spre exemplu, cele mai cunoscute sunt cele realizate fie din acril, otel, fonta, sticla, marmura, cupru, lemn, fie din piatra naturala:

  • Acrilul – este o alegere comuna pentru romani, intrucat pretul este atractiv iar rezistenta materialului este superioara. Aditional, acesta este foarte placut la atingere, fiind totodata usor de intretinut. De mentionat aici este  ca si grosimea sa nu se incadreze sub 4 milimetri;
  • Fonta si otelul – au o rezistenta net superioara acrilului, insa si pretul este pe masura. De asemenea, si procesul de intretinere este mai complex, insa daca apare vreun accident, repararea cazii este usor si rapid de realizat;
  • Fibra de sticla – este cea mai ieftina si cea mai putin rezistenta optiune. In cazul in care iti doresti totusi o cada din fibra de sticla, este recomandat sa te indrepti spre una combinata cu acril;
  • Marmura sau piatra naturala, alaturi de lemn si cupru – se intalnesc destul de rar, insa au o rezistenta si o eleganta pe masura. In acelasi tonul, pretul este unul ridicat, posibil cel mai ridicat dintre optiunile mentionate. Cu toate acestea, rafinamentul conferit este unul de durata.