constructie gard din beton si fier forjat

Cum construim un gard din beton si fier forjat (imitatie)

In momentul in care am ajuns la stadiul in care o sa construim un gard, din beton sau alt material, inseamna ca resursele financiare sunt disponibile si la indemana. Nu este tocmai ieftin sa construiesti un gard in zilele de astazi, mai ales daca se doreste un gard facut ca la carte, cu materialele de constructii aferente de calitate.

In acest articol o sa vedeti constructia unui gard din beton de la zero. Pe scurt construirea a constat in demolarea vechiului gard, in saparea unui sant de 50 cm adancime si 50 latime, turnarea cotei zero, turnarea unei fundatii de 30 cm latime cu 50 inaltime, fixarea din 2 in 2 metri a stalpilor din fier in fundatie, tencuirea gardului, sudarea intre stalpii din fier a unor placi facute din bare rectangulare de 2 pe 2 cm, sudarea sulitelor in capatul fiecarui fier, vopsirea gardului, prinderea policarbonatului intre placile de gard,  turnarea unei alei pe  langa gard, turnarea unei piste in fata portilor si … receptia acestui gard din beton cu placi din fier aparent forjat.

Si cum articolul ar fi prea amplu si poate greu de inteles am hotarat sa il impartim in mai multe subarticole, fiecare despre o etapa din constructia unui gard din beton. Si ca sa intelegeti si mai bine o sa numim articolele in functie de ziua in care s-a efectuat acea etapa cu constructia gardului.

constructie gard din beton si fier forjat

Mentiune: Acest gard din beton are o lungime de 30 de metri liniari si a fost construit de catre doua persoane lucrand intensiv. Una din persoane este chiar autorul acestor articole , asa ca nu intrati in panica daca etapele vi se par prea greu de realizat intr-o singura zi. Dvs puteti construi singur gardul pe parcursul mai multor zile. Important este sa respectati etapele.

Asadar iata etapele necesare ca sa construim un gard din beton si fier forjat. In momentul in care este publicat un articol il puteti vedea daca  accesati unul dintre linkurile de mai jos:

Ziua 1 din constructia unui gard. Demolarea si saparea fundatiei.

Ziua 2 din constructia unui gard.  Aliniere stalpi si turnare cota zero.

Ziua 3 din constructia unui gard. Cofrare jumatate si turnare fundatie.

Ziua 4 din constructia unui gard. Decofrare ce am turnat si cofrare si turnare rest de gard.

Ziua 5 din constructia unui gard. Decofrare si sudarea placilor din fier rectangular.

Ziua 6. Sudarea portilor de acces si a portii mici.

Ziua 7. Polizarea tuturor elementelor din fier forjat sudate.

Ziua 8. Fixarea definitiva a panourilor din fier si a portilor in balamale.

Ziua 9.Turnarea unei suprafete de beton in fata portilor de acces.

Ziua 10. Gardul este gata pentru vopsit. Sulitele vor fi montate apoi.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.