Cum faci un perete din placi de gips carton ( RIGIPS)

Amenajarea casei poate consta si in constructia unui perete din placi de gips carton, mai ales daca peretii sunt strambi.

In acest articol vei vedea cum sa procedezi daca vrei sa iti imbraci peretii cu rigips, in cazul in care vrei izolare termica si fonica buna dar si perfectiune. Daca te intereseaza si despre tavan iata cum se face un tavan din placi de gips carton.

Daca vrei sa filmam si cum se compartimenteaza un spatiu cu placi din gips carton, da-mi de veste si voi posta pe canalul de YouTube. Te poti si abona, daca vrei 🙂 !

In clipul de mai jos vezi cum se incepe treaba si afli ce scule ai nevoie:

In clipul de mai jos vei invata cum se face cap-coada un perete din rigips.

Daca ar fi sa rezum, etapele ar trebui sa:

  1. stabilesti cat de stramb este peretele pe care il vei imbraca cu rigips
  2. dai semne pe pardoseala astfel incat peretele pe care il vei construi sa aiba unghi de 90 de grade fata de restul peretilor
  3. fixezi perimetralul pe pardoseala si apoi, la drept pe peretii laterali si apoi pe tavan
  4. dai semne din 40 in 40 de cm , unde vor veni montantii, apoi ii prinzi de perimetral
  5. stabilizezi montantii cu bride prinse in perete
  6. bagi vata intre montanti
  7. plachezi placile de rigips respectand indicatiile din clip
  8. gletuiesti placile de rigips

Nota! In clipurile de mai sus ai vazut o metoda de imbracare a peretilor folosind profile de tip UD si CD cu latimea de 30 mm . Acestea se folosesc indeosebi la tavane. S-a optat pentru acest sistem deoarece nu s-a vrut sa se piarda spatiu prea mult. Daca vrei sa compartimentezi un spatiu trebuie sa folosesti profile de tip CW si UW, destinate acestui tip de manopera. Latimile acestor profile pleaca de la 50 mm, 75 mm, 100 mm etc.