Alege inteligent chitul de rosturi pentru faianta si gresia ta din bucatarie sau baie si vei avea o casa de vis.
Pe cat de dificila este gasirea gresiei si a faiantei de calitate, pe atat de grea este si obtinerea culorii ideale a chitului de rosturi in contrast cu acestea. Deseori, efectul estetic general este dat intocmai de acest chit, fara de care combinatiile de culori si, implicit, gresia si faianta nu isi au rostul.
Pentru a avea succes este necesar sa iei in calcul dimensiunea rosturilor, care este data de marimea distantierilor folositi, dar si culoarea acestora.
Dat fiind faptul ca fiecare incapere in care sunt puse gresia si faianta sunt diferite, nu este de mirare de ce un chit de rosturi trebuie sa aiba culoarea diferita.
Baia! Cum sa folosim eficient chitul de rosturi.
Comparativ cu restul camerelor, baia este speciala intocmai prin deciziile cu privire la culoarea chitului de rosturi. In principal, cea mai potrivita alegere este de a utiliza rosturi in nuante apropiate de culoarea faiantei si a gresiei. Dar, unii oameni prefera rosturile in nuante inchise care rezista la murdarie.
Sunt de parere ca, in conditiile unei imbinari intre culoarea rostului si cele ale faiantei, baia va cuprinde un intens efect de continuitate.
Bucataria! Cum sa o scoatem in evidenta cu chitul de rosturi.
Pentru a pune in valoare o bucatarie , trebuie sa folosesti inteligent chitul de rosturi.
In cazul in care este realizata in tonuri deschise, culoarea chitului pentru rosturi trebuie sa fie mai inchisa.
O bucatarie in culori inchise, implicit o faianta in tonuri reci necesita o textura lucioasa. In acest fel, bucataria va straluci pe baza reflexiilor create. Chitul de rosturi trebuie ca, in acest caz, sa fie deschis la culoare, pentru a pune in evidenta aspectul nou format;
Te poti juca cu bucataria, alegand placi de faianta diferite, precum este tabla de sah. In acest caz, un chit de rosturi nu ar trebui sa fie diferit din loc in loc, in conformitate cu fiecare placa de gresie sau de faianta.
Cu toate acestea, nu exista o strategie prestabilita pentru a alege culoarea potrivita a chitului de rosturi. Este insa recomandat ori sa mergi ori pe culori opuse, tocmai pentru a atrage atentia asupra jocului cromatic si, de asemenea, pentru a le pune in evidenta, ori sa mergi pe culori identice cu gresia sau faianta. Exclus chit de rosturi in culori care nu au legatura cu designul coloristic al casei.