3 trucuri privind amenajarea camerelor mici

Stim cu totii ca o locuinta cu un spatiu generos este foarte bine primita si privita. Dar ce ne facem cand avem una cu dimensiuni mici, ce ar putea fi considerata o problema? Posibile solutii in acest articol.

In zilele noastre exista extrem de multe idei de amenajare si decorare a locuintei din care sa ne inspiram si pe care sa le punem in aplicare, mai devreme sau mai tarziu. Acestea fiind spuse, in cazul in care esti interesat sa cunosti mai multe despre dimensiuni si locuinte, ramai cu noi pentru a descoperi 3 idei privind exploatarea intregului spatiu intr-o camera cu dimensiuni limitate.

Utilizeaza un singur element de culoare. O locuinta cu un spatiu oarecum mic nu trebuie sa fie incarcata prin elemente sau culori extrem de stridente, intrucat acestea nu fac altceva decat sa reduca spatiul si mai mult. Pe de alta parte, te-ai putea orienta fara mari probleme spre utilizarea unui singur strop de culoare care sa puna in evidenta intreaga incapere.

Pentru a face acest lucru, ia in calcul vopsirea peretilor in culori cat mai deschise sau neutre, astfel incat accentele de culoare sa fie introduse doar in anumite conditii si in cantitati cat mai mici. Spre exemplu, poti adopta o canapea rosie sau alba, ornata cu o serie de perne colorate, in culorile care sunt cel mai mult pe placul tau.

Foloseste fiecare metru patrat. O camera mica nu dispune de un numar foarte mare de metri patrati, motiv pentru care este foarte important sa te asiguri ca fiecare centimetru este evaluat si exploatat la standarde cat mai inalte. Astfel, cel mai usor in acest sens este sa utilizezi elemente extensibile (precum este o canapea extensibila), astfel incat spatiul din centru sa poata fi utilizat pe timp de zi, iar seara sa fie ocupat de acele bunuri care se fac mai mari.

Incorporeaza un paravan despartitor. Chiar daca respectiva camera este deja mica, ai putea-o face mai mare printr-un paravan despartitor. Acesta are rolul de a crea impresia de doua incaperi, astfel incat rezultatul sa te bucure atunci cand te intorci in propria ta locuinta.

De asemenea, aceasta strategie este extrem de ingenioasa si nu necesita costuri ridicate. In final, ceea ce trebuie sa ramana principiu de baza este ca si exploatarea oricarei dimensiuni sa se faca la cote cat mai inalte, fara sa iei in calcul posibilitatea ca si camera ta sa fie prea inchistata.