Construieste o piscina in curtea casei. Tipuri si idei piscine exterioare

Iti doresti o piscina? Cred ca stii ca dorinta de a avea o piscina  in curtea casei s-a transformat dintr-un element de opulenta, intr-unul obisnuit.

Din ce in ce mai multe persoane care locuiesc la casa au realizat cat de important si benefic este sa detii o piscina chiar in spatiul propriu, luand in considerare faptul ca materialele necesare si amplasamentul nu mai au costuri atat de ridicate pe cat ne-am gandi.

Alegerea accesoriilor, manopera si chiar detaliile cu privire la estetic, totalitatea acestor lucruri pot fi rapid realizate cu ajutorul unor firme de constructii si amenajari, perfecte pentru orice tip de sarcina solicitata. In cazul in care esti curios cum ai putea sa iti pui visul de a avea o piscina in practica, ramai cu noi si vei afla!

Alege un model de piscina care sa te reprezinte!

Piscina din curtea casei poate dispune de 4 tipuri principale, toate fiind inserate in pamant, respectiv:

Piscina din beton. Cel mai mare beneficiu al acestui material se axeaza pe diversitatea de marimi. In acest fel, vei putea alege dimensiunea dorita pe care piscina ta sa o detina. Din punct de vedere al procesului de realizare, acesta este asemanator cu cel aplicat construirii unei case, respectiv: baza din beton devine tare prin intermediul fierului forjat, cu ajutorul careia incepe tencuiala. Aici, poti alege ca aceasta sa fie pictata sau chiar incadrata, cu ajutorul gresiei.

Cu toate acestea, un dezavantaj al piscinei din beton este perioada de terminare a acesteia, care poate sa ajunga chiar si la cateva luni – insa, piscina din beton este considerata a fi cea mai rezistenta, capabila sa ajunga la 50 de ani fara niciun fel de problema;

Piscina din metal. Piscinele din metal sunt accesibile la pret, iar rezistenta lor este fabuloasa. Singurul dezavantaj consta in formele disponibile, care sunt prestabilite, respectiv: oval, dreptunghiular, rectangular, patrat sau rotund;

 

Piscina din vinil. Vinil – acest material reduce foarte mult perioada de realizare a piscinei, dat fiind faptul ca in doar 3 saptamani aceasta poate fi folosita. Vinilul se pliaza perfect pe gaura din pamant, datorita flexibilitatii. Cu toate acestea, cele mai multe dintre modele pot fi identificate prin forma dreptunghiulara sau cea de tip L;

Piscina din fibra de sticla. Fibra de sticla – cu siguranta cele mai rapide piscine sunt cele realizate din fibra de sticla. Tot ceea ce este necesar este ca si perimetrul sa fie forat si pregatit pentru ca fibra sa fie, mai apoi, turnata si incadrata prin intermediul unei macarale. Interesant este faptul ca, in doar 3 zile, piscina poate fi gata, iar pretul este unul mult mai accesibil fata de cele prezentate mai sus. Singurul dezavantaj consta in formele disponibile, nu prea multe, intrucat sunt prefabricate.

Cam atat despre piscine. Daca iti doresti si tu una nu ezita sa o amplasezi intr-o gradina frumoasa, langa un foisor de gradina superb.