Cum sa avem apa calda gratis folosind panouri solare

Daca nu stiai deja afla ca soarele ne este cel mai bun prieten. In afara de beneficiile stiute de toata lumea trebuie sa mentionam unul foarte important: apa calda gratuita in cea mai mare perioada a anului. Crezi ca te intereseaza?

Ramai cu noi pentru a afla cum sa ai apa calda folosind panouri solare, ce tipuri de panouri solare exista si cat costa sa iti montezi un astfel de sistem. Iar daca vei considera util ce ai aflat aici ne poti ajuta cu o apreciere sau o distribuire a acestui articol pe retelele sociale.

De ce sa alegem un panou solar in locul incalzirii clasice cu ajutorul unui boiler electric sau pe leme? In primul rand trebuie sa stii ca vei face economie. De fapt nu vei plati nimic din momentul instalarii unui sistem de incalzile a apei cu ajutorul soarelui. Doar costurile de mentenanta care depind de la caz la caz si cativa kilowati de energie electrica pe luna, consumati de pompele unui astfel de sistem (depinde de la un panou solar la altul, unele nu consuma deloc).

Ce tipuri de panouri solare gasim si cat costa? Gasiti urmatoarele tipuri:

1.Panouri solare nepresurizate. La gasim la preturi incepamd cu 1000 lei. Incalzesc apa din martie pana in octombrie, functionand cu ajutorul unor tuburi vidate care transforma energia solara, prin convectie, in apa calda. Nu consuma curent electrice deloc, acestea functionand pe principiul> apa rece ia locul apei calde consumate<. Sunt cele mai ieftine sisteme de pe piata si sunt usor de intretinut. Vara acopera 100% din apa calda necesara intr-o gospodarie iar primavara si toamna circa 65 %.

 

2.Panouri solare presurizate. Sunt cele mai eficiente deoarece folosesc tuburi vidate super conductoare heat-pipe din cupru. Au avantajul ca functioneaza si iarna, chiar si la temperaturi de minus 15-20 grade celsius, deoarece principiul de functionare este pe baza unui antigel care circula prin instalatie si incalzeste apa. Nu au sistem de stocare exterior, asadar trebuie sa fie cuplate cu un boiler aflat in interior( specialistii recomanda formarea unui sistem de incalzire cu boiler bivalent, pompa de recirculare si panou electronic de comanda). In cazul in care un tub se sparge sistemul functioneaza in continuare.

 

Acestea sunt tipurile de panouri dar beneficiile oferite gratuit de soare nu se opresc aici. Stiai ca folosind panouri solare puteti aduce un aport considerabil la incalzirea locuintei iarna? 

Pentru mai multe informatii contactati firmele care comercializeaza si monteaza astfel de sisteme. Protejati natura si in acelasi timp economisiti bani folosind aceste sisteme ecologice de incalzire a apei.

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.