pret montaj tigla acoperis

Cum se monteaza tigla metalica. Acoperis pregatit pas cu pas

Pentru ca nu toata lumea vrea tabla tip tigla pe casa va prezentam mai jos pasii necesari pentru montarea de tigla pe acoperis. Ne referim aici la tigla de acoperis moderna, care se poarta in ziua de astazi, nu la tiglele vechi, de acum 20 de ani. Cele vechi se monteaza mult mai simplu.

Sa incepem sa montam tigla acoperis

Primul pas este sa se bata contra-sipca peste folia speciala care vine prinsa pe asteriala.
Contrasipca, nu e altceva decat lemn. Lanti din lemn de 2,5 cm grosime si 5 cm latime batuti vertical cu acoperisul. Peste contrasipca vine batuta, evident, sipca.pret montaj tigla acoperis

 

Sipca este de obicei mai groasa, undeva la 4 cm grosime si 6 latime. De obicei producatorul de tigla de acoperis vine si cu astfel de recomandari. Tot producatorul tiglelor ne va spune si cat sa lasam distanta intre sipci, in functie de modelul ales. Este important sa se prinda sipca la dimensiunea precisa deoarece tigla nu se va aseza bine.

Dupa acest pas si dupa ce se monteaza carligele pentru jgheaburi incepem montajul tiglelor. Dupa cum spuneam si mai sus totul va fi usor daca am batut sipca bine. Din loc in loc se pun taietoarele de zapada si tiglele de aerisire. Taietoarele de zapada si tiglele de aerisire trebuie stabilite dinainte.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.