Model complex fantana tip cascada

Fantani din piatra tip cascada construite in gradina

O idee buna de infrumusetare si personalizare a gradinii este si constructia unei fantani din piatra care sa imite o cascada. Pentru a va deschide apetitul am pregatit mai multe modele de fantani din piatra care imita cascadele curgatoare. In functie de marimea dorita o puteti alege pe ce care vi se potriveste.

O fantana care imita cascada construita din pietre zidite va fi din ce in ce mai frumoasa odata cu cresterea timpului asa ca alegerea dumneavoastra este una buna. Preturile variaza foarte mult si depind in principal de piatra folosita, mecanismele de circulare si recirculare a apei si de manopera perceputa. Manopera depinde de complexitatea lucrarii iar costul materialelor depinde de pretentiile dumneavoastra.

Sa vedem cateva modele de fantani din piatra care imita cascadele:

modele fantani din piatra cascade

Un model simplu, potrivit intr-o mica gradina sau in coltul unei gradini mai voluminoase. A fost realizat prin cioplirea pietrei cu dalta si ciocanul. In rest este treaba tehnologiei actuale pentru a pune cascada in functiune.

Model complex fantana tip cascada

Daca in prima fotografie am avut o fantana tip cascada foarte simpla, a venit timpul sa privim si capodopera de mai sus. A fost construita suprapunand mai multe pietre de dimensiuni diferite, obtinandu-se un aspect foarte natural. Desi a fost o munca migaloasa noi spunem ca s-a meritat efortul iar aspectul acestei fantani din piatra tip cascada va fi mai frumos pe zi ce trece indiferent de anotimp.

cascada din piatra model la pret bun

A treia imagine este si mai spectaculoasa. Ea ne dezvaluie atat fantana din piatra care imita cascada cat si peisajul inconjurator. Dupa cum vedeti, nu mai exista nicio diferenta intre fantana din imagine si un peisaj natural din varf de munte.

Si ne oprim aici cu prezentarea fantanilor din piatra care imita cascadele. Nu va mai ganditi la preturile mari deoarece inca nu ati luat legatura cu constructorii de fantani din piatra tip cascada. S-ar putea ca pretul pentru constructia uneia sa nu fie foarte mare, precum v-ati fi imaginat.