Despre filtrele cu osmoza inversa si utilitatea lor

Filtrarea apei prin osmoza inversa este considerata in general cea mai eficienta modalitate de filtrare a apei existenta actualmente pe piata. Este bazata pe o tehnologie elaborata de cei de la NASA pentru a purifica si a recicla apa consumata si eliminata de astronauti.

Filtrele cu osmoza inversa au o eficienta foarte mare si reduc cu pana la 90% incarcatura minerala (saruri de sodiu, fier, magneziu, potasiu, fluoruri) si pana la 99.9% din celelalte impuritati. Acestea elimina calcarul, clorul, plumbul, nitratii, pesticidele, bacteriile si virusii. Pentru a avea o apa potabila mineralizata, recomandam echiparea sistemului cu un cartus remineralizant. 

Osmozorul reprezinta membrana de osmoza inversa. Aceasta permite un tratament fizico-chimic si antimicrobian. Diametrul porilor a membranelor de osmoza sunt de ordinul micrometrilor (0.0001 microni).

In cadrul sistemelor de osmoza inversa, in general, exista o etapa de pre-filtrare si una de post-filtrare. Mai apoi, apa este pusa sub presiune (folosind pompa booster) si trece prin membrana osmotica. Impuritatile care nu pot trece prin membrana sunt eliminate prin teava de evacuare a canalului de scurgere. Apa tratata ajunge intr-un bazin de stocare (in mod normal de 12 litri). Dupa aceea apa purificata trece de-a lungul unui postfiltru de carbon activ si apoi printr-un filtru de reminaralizare. Acest lucru este esential inainte de utilizare pentru un plus de confort si pentru eliminarea gustului si mirosului neplacut si pentru adaugarea mineralelor esentiale organismului.

Sistemele cu osmoza inversa prezinta si cateva inconveniente, fata de alt filtru apa clasic. Daca presiunea apei din retea nu este de minim 2 bar, este necesar sa va achizitionati un sistem cu pompa de presiune inclusa. De asemenea, din apa purificata, aprox. 30% este apa potabila, iar restul se arunca la canalizare. Totusi, acest lucru nu este un inconvenient deoarece, pe parcursul unui an, o familie obisnuita consuma aprox. 3000 de litri de apa. Facand un calcul, apa aruncata pe parcursul unui an ar fi undeva la 7 metri cubi (aprox. 21 lei / an). Nu este un cost deloc mare tinand cont ca veti obtine o apa de o calitate foarte buna.

La toate sistemele cu osmoza inversa trebuiesc schimbate anual cartusele de prefiltrare si postfiltrare, iar membrana de osmoza inversa are o durata de viata in jur de 2-5 ani, in functie de duritatea apei.

Filtrele de apa cu osmoza inversa sunt ideale pentru case care au alimentarea cu apa din fantana sau put de mare adancime. Acestea sunt singurele care garanteaza o apa potabila indiferent de conditiile de poluare si contaminare.

 

Va recomandam sa aruncati un ochi pe FILTRO.ro. Acesta este un magazin specializat in sisteme de filtrare a apei si toate sistemele si produsele comercializate sunt produse si testate in Uniunea Europeana. Acest lucru este esential pentru a beneficia de un produs de calitate, testat si aprobat conform regulilor de sanatate publica.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.