Compartimentarea cu OSB. Amenajari interioare. Amenajarea interioara a locuintei poate include si compartimentarile pe structura de lemn sau profile metalice. Pentru a creste rezistenta peretilor, care in final vor fi placati cu placi din gips carton, se placheaza intai OSB.
Placile de osb, astfel,intaresc peretele si ii confera stabilitate si soliditate.
Astfel placatul cu rigips devine mai usor si riscul de aparitie a fisurilor pe inbinarile rigipsului se reduce considerabil. Din ce am experimentat pana acum, la placarea cu placi din OSB, la compartimentarile din interior, cel mai bine merge cel de 8 mm. Nu este nici gros ca placile de OSB de 15 mm dar nici subtire ca cel de 6 mm.
Este la o grosime acceptabila si zic eu optima pentru placare. Acesta se poate placa atat pe structura de lemn, folosind suruburi autofiletante pentru lemn, dar si pe profilele pentru rigips (CD-uri si UD-uri)folosindu-se clasicele autofiletante de 3,5 mm. La copartimentarile interioare se va folosi OSB pentru interior. Exista si Osb de exterior dar despre acesta si utilitatea lui voi scrie intr-un post viitor.
Ca o incheiere, va sfatuiesc sa va interesati de dimensiunile placilor de OSB inainte sa faceti structura pentru ca,nu de putine ori, la placile de OSB mai ieftine am avut surpriza sa descopar ca dimensiunile se scurtasera. Astfel o placa de osb ajunsese la dimensiunea de 240 lungime si 120 cm latime in loc de 250 pe 125 cm. Evident ca la pret, acest osb era mai ieftin. Nu mult prea ieftin. Pretul se plateste in functie de grosimea placii. Cel de 8 mm grosime este in jur de 45 lei.