Este momentul propice pentru renovarea locuintei in sezonul recede toamna-iarna? Acest articol trebuie citit doar can afara este frig si a aparut necesitatea renovarii locuintei. Vei afla daca se poate si cum trebuie facut pentru ca treaba sa iasa bine.
Nu ar trebui sa fie mare deranj mare deoarece renovarea in sezonul rece ar trebui sa fie formata doar din cateva reparatii si zugravire cu lavabila. Pentru a nu creea deranj in toata casa poti incepe renovarea pe etape, camera dupa camera.
Cum sa facem renovarea locuintei cu minim de efort. Chiar daca camera arata perfect tot este bine sa mai schimbi aerul dinauntru iar un strat de vopsea lavabila sau maxim doua sunt exact ceea ce are nevoie orice camera pentru reimprospatare. Si avem de facut urmatoarele:
-In dormitor, sufragerie si pe hol trebuie sa aplicat un strat de amorsa. Rolul amorsei este de a curata de praf si alte impuritati peretii, de a decoji gletul sau varul umflat si de a ne dezvalui fisurile si crapaturile. Dupa doua ore de la aplicarea amorsei incearca cu un spaclu si decojeste portiunile care se iau usor.
Repara eventualele fisuri si gauri cu un glet de finisaj. Unde sunt crapaturi pune si plasa din fibra de sticla, din aceea ce se pune pe imbinarile rigipsului. Dupa uscare slefuieste zonele reparate si aplica amorsa.
Acum urmeaza sa dai cu vopsea lavabila pentru a reimprospata atmosfera si a aduce camera la stadiul de locuibila. Daca vrei sa aplici aceeasi culoare este suficient sa dai un singur strat. Daca doriti o alta nuanta este nevoie de cel putin doua straturi de vopsea lavabila.
Toata treaba spusa mai sus se poate realiza intr-o zi, deci deranjul nu ar fi mare iar tu vei intra in iarna cu casa proaspat zugravita. Ai mare grija la parchet si la ferestre si usi. Inainte de a incepe renovarea locuintei prima grija trebuie sa fie protejarea cu folie si banda de hartie a acestora.
–In baie si bucatarie trebuie sa faci exact ca in celelalte incaperi prezentate mai sus dar pe deasupra trebuie sa te ocupi de gresie si faianta.
Reimprospatarea faiante este foarte simplu de facut si se rezuma la a reinnoi chitul de rosturi si la curatarea intregii suprafete cu o solutie profesionala care sa ii confere luciul ce l-a avut din fabrica.
Daca vrei sa pastram aceeasi nuanta de chit o putem reconditiona frecand rosturile cu un smilgher extra fin. Apoi, cu un lac de rosturi, aplicat cu o pensulica, ii vei pastra culoarea inca cativa ani.
In cazul in care dorim sa schimbam culoarea chitului de rosturi este nevoie de indepartarea celui vechi si aplicarea altuia nou in nuanta dorita. Indepartarea chitului de rosturi se face manual, cu un corp dur, sau mecanizat, cu ajutorul aparatelor speciale.
Toate acestea le poti face de unul singur daca te inspiri din articolele postate pe site. In caz contrar iti recomand sa angajezi persoane calificate pentru a face renovarea locuintei. La o estimare in mare, la renovarea unui apartament cu doua camere, doua persoane pot termina intr-o saptamana. Si apoi te poti bucura in tihna de confortul casei tale.