bca sau bcu comparatie pret

BCA sau BCU la zidarie – Ce inseamna – Pret si Calitati

BCA-ul este usor, absorbe apa intr-o veselie si are  rezistenta la compresie mica. Dar are o elasticitate destul de buna. BCA -ul ofera o buna izolatie termica. Pretul BCA-ului este mai scazut decat al caramizii sau cu 10%. 

BCA inseamna Beton Celular Autoclavizat. Adica mai pe intelesul tuturor  se ia  var, ghips, nisip si ciment si se amesteca cu apa si cu un agent de expandare, care sa il faca poros. După prima fază BCA-ul este supus unui tratament termic în autoclavă, la presiune și temperatură ridicate. Asa se naste acest material de constructie atat de ingenios.

bca sau bcu comparatie pretBCU este un material de constructie pentru zidarie asemeni BCA -ului dar mai ieftin si cu proprietati de rezistenta si termice mult mai scazute fata de BCA. BCU se traduce prin Beton Celular Usor. Acesta este fabricat fara autoclavizare ceea ce il face inferior si neportant la zidarie.

BCU este mai ieftin datorita  faptului ca costurile de productie sunt mai mici iar calitatile acestuia in comparatie cu alte materiale de constructii  pentru zidit sunt net inferioare.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.