Interesat de constructia unei case canadiene? Afla aici daca se merita!

Sa inteleg ca esti interesat de constructia unei case. Ce spui daca te-ai orienta spre genul de case canadiene sau case americane, dupa cum mai sunt cunoscute? In acest scurt articol voi spune cateva cuvinte despre pretul unei case canadiene, despre durata de executie dar si despre avantajele construirii unei case canadiene.

Daca insa nu te atrag casele de tip canadian cauta printre toate proiectele de pe site si alege-ti casa care te reprezinta. Daca nu stii ce este o casa canadiana afla ca o astfel de locuinta are niste caracteristici pe care nu le vei regasi la constructiile clasice din tara noastra. Casele canadiene sau americane, dupa cum mai sunt cunoscute, au mai multe particularitati.

 

 Design deosebit si variat, adaptabil nevoilor fiecarei familii in parte. Daca la o casa construita din caramida ai anumite limitari si proiectantul nu ti-o poate compartimenta asa cum doresti, afla ca la o casa canadiana aproape totul este posibil cand vine vorba de design si compartimentare.

Ziduri exterioare si interioare construite din lemn. Nu orice tip de lemn ci unul tratat contra insectelor, mucegaiului, umiditatii si focului. Aceste case canadiene au scheletul peretilor construit din lemn placat cu OSB pe ambele fete. Constructia peretilor se face in hala urmand ca asamblarea sa se faca la fata locului.

Sunt locuinte usoare. Casele canadiene, fiind construite din lemn, necesita o fundatie mai putin costisitoare, adaptata greutatii casei.

Sunt bine termoizolate. Asadar vei avea veri racoroase si ierni calde. Costurile cu energia necesara racirii sau incalzirii casei vor fi mai mici cu cca 40 de procente( conform producatorilor de case tip canadian)

Sunt gata intr-un interval de timp foarte scurt. Practic, daca ai fundatia facuta, in 3-4 saptamani te poti muta in casa noua. Nu acelasi lucru se poate spune despre mutarea intr-o casa cu peretii din caramida sau BCA, unde procesul de amenajare poate dura chiar si ani..

Costa mai putin decat o casa obisnuita. Pretul unei case de tip canadian porneste de la 25 mii de euro. Daca mai socotim si fundatia, care nu este inclusa in acest pret, la 5000 de euro, ajungem la suma de 30 de mii de euro. In afara de cateva exceptii, printre care si aceasta casa draguta, chiar nu poti avea casa ta cu suma de 30 de mii de euro.

Ajuns la final nu pot sa nu ma intreb daca esti decis sa construiesti o casa canadiana. Genul acesta de case pe structura din lemn nu prea sunt cunoscute in tara noastra insa sunt o alternativa mai ieftina si mai rapida la casele  clasice. Voi posta in curand  doua proiecte frumoase, moderne si construibile cu 30- 35 de mii de euro. Ramai aproape de IdeiAmenajari.ro !