Cum se aplica tinci pe tencuiala si cum se driscuieste

Dupa ce ai vazut cum se tencuieste a venit momentul sa finisezi tencuiala cu tinci. Daca nu stii cum se face ramai alaturi de noi.

Tinciul se da ca si strat de finisaj peste tencuiala sau polistiren. Cand aplicam tinci inseamna ca dorim un perete finisat corect. In plus vom face economie de glet.

Tinciul se poate da si la exterior, in loc de  tencuiala decorativa. Exista tinci gri si tinci alb. Peste tinci se aplica amorsa apoi vopsea lavabila de exterior.  Pentru cei care dau tinci singuri iata cateva sfaturi:

  • Respectati indicatiile producatorului referitoare la preparare si aplicare
  • Driscuiti tinciul bine pentru a nu iesi peretii denivelati

Cum se prepara tinciul. Se pune apa intr-o galeata cca 2-3 litri si peste apa se presara cu un cancioc tinci pana ce apa nu se mai vede. Se amesteca cu bormasina cu melc sau cu mixerul  si se mai completeaza eventual cu tinci pana se obtine o compozitie omogena care sa nu curga de pe gletiera. Apoi se incepe sa se aplice tinci pe perete cu o gletiera, de preferat una mai mare. Dupa ce incepe sa se albeasca, tinciul se driscuieste cu o drisca din burete umezita in apa. Pentru a avea rezultate bune ar fi bine sa urmaresti clipul de mai jos. Vei vedea aplicarea si driscuirea tinciului.

Acestea fiind spuse iti urez spor la aplicarea tinciului. Nu uita sa te abonezi la canalul nostru de YouTube.