Cum se tencuieste un perete cu nisip si multibat

Vrei sa inveti sa tencuiesti peretii? In acest articol vei gasi toate informatiile de care ai nevoie si vei vedea cum se tencuieste, am pentru tine 4 videoclipuri in care vei vedea cum se face fiecare pas.

Clipurile sunt postate pe canalul nostru de YouTube alaturi de alte zeci de filmulete interesante. Daca iti place ceea ce facem nu ezita sa te abonezi la canalul nostru, sa apreciezi si sa distribui clipurile. Astfel ne motivezi sa venim frecvent cu articole si clipuri video. Sa revenim la tencuiala manuala si la cum se aplica aceasta. Sunt 4 pasi simpli:

Aplicarea spritului. Spritul este un lapte din multibat sau din ciment ce se aplica pe pereti inainte de a tencui. Este foarte important sa nu se sara peste aceasta etapa. Mai jos ai un video despre cum se aplica spritul.

Fixarea sinelor de ghidaj. In anii trecuti v-am aratat cum se fac fesele doar din mortar. Aceasta metoda este depasita si este mult mai comod si bine ca fesele sa fie facute folosind sine de ghidaj. Peretii vor iesi mai drepti si tencuiala va putea fi aplicata la cateva zeci de minute dupa ce facem aceste fese. Mai jos ai un videoclip in care vei vedea cum se fixeaza sinele de ghidaj.

Incarcarea intre fese, in straturi. Daca ai fixat sinele de ghidaj inseamna ca aceasta etapa este o joaca. Urmareste filmarea de mai jos pentru a prinde miscarile.

Scoaterea sinelor de ghidaj. La final sinele de ghidaj se scot si se astupa gaurile ramase. Apoi va urma aplicarea tinciului. Iata un videoclip in care vei vedea cum se scot aceste sine.

Sper ca ti-am fost de ajutor. Daca nu esti sigur ca poti tencui singur te sfatuiesc sa apelezi la profesionisti. Dar macar incearca 🙂 .