planta floarea pasiunii

Trei plante cataratoare pentru a infrumuseta gradina

Gradina este o oaza de relaxare si merita infrumusetata cu toate soiurile de plante multicolore. Pentru a creea un spatiu frumos si cat mai natural trebuie sa alegem dintre foarte multe tipuri de plante. Astazi va propunem trei plante cataratoare, colorate, parfumate si foarte potrivite atat pentru o gradina mica cat si pentru una mare.

Un mare avantaj al plantelor cataratoare prezentate in acest articol este si acela ca pot fi plasate si in spatii mai putin obisnuite cu termenul de gradina. Nu trebuie sa locuim la casa ci putem amenaja o mica gradina chiar pe balconul apartamentului. Numai incercati sa folositi aceste plante cataratore si veti beneficia de energia si de parfumul acestor plante vesnic verzi.

Floarea pasiunii

planta floarea pasiunii

Este o planta cataratoare cu o crestere rapida a caror fructe sunt comestibile. Datorita carceilor sai lungi de cativa metri nu este recomandata pentru interior pentru mult timp. Veti fi placut impresionati de parfumul izvorat din florile sale. Floarea pasiunii infloreste in lunile iinie, iulie, august iar pe timpul iernii trebuie ferita de inghet. Cititi cu atentie recomandarile comerciantilor inainte de a cumpara acest tip de planta cataratoare.

Zorele

zorele plante cataratoare de gradina

Zorelele sunt plante cataratoare cu crestere rapida si inflorire abundenta. Se afla printre preferatele iubitorilor de amenajari gradini. Zorelele sunt plante cataratoare, rezistente si nu au nicio problema cu gerul din timpul iernii. Trebuie doar udate regulat in timpul verii si curatate de florile uscate. Infloresc in lunile august, septembrie si octombrie si pot ajung pana la inaltimea de doi metri. Zorelele sunt plante cu originea din America de Sud, numele lor insemnand plante de o zi. Asta inseamna ca ele zilnic se inmultesc iar unde se ofileste o floare apare un alt boboc imediat. Pentru a va bucura la maxim de aceste plante cataratoare foarte populare va rugam sa cereti de la comercianti mai multe detalii despre intretinere.

Garoafe curgatoare Elvetiene

garoafe curgatoare pt gradini si terase

Aceste plante sunt originare, dupa cum le spune si numele, din Elvetia. Daca alegeti aceste flori va veti bucura de parfumul lor intens circuland in gradina sau pe terasa dumnevoastra. Vreme de patru luni, in iulie, august, septembrie si octombrie, va puteti bucura de explozia de culoare provenita de la acestea. Sunt plante care rezista la seceta destul de bine dar pentru un aspect estetic fara cusur va sfatuim sa indepartati regulat florile ofilite pentru a prelungi durata de inflorire. Si in cazul acestor plante va sfatuim sa consultati detaliile de intretinere oferite de comercianti.

Acestea au fost doar trei plante cataratoare menite sa va infrumuseteze gradina sau balconul. Mai puteti alege dintre alte mii de specii prezente pe piata, unele cataratoare, altele curgatoare, acvatice etc. Noi vom mai veni si cu alte idei de amenajare a gradinii dar in alte articole. Voie buna sa aveti.