Cum sa ai cea mai frumoasa fatada? Modele de fatade !

Fatada casei tale spune multe despre tine! Dar pentru a a avea cel mai frumos exterior de casa, fatada trebuie sa treaca printr-un un intreg proces de infrumusetare.

Fatada casei tale este primul lucru pe care il vad oamenii il vad in curtea ta si iti judeca in functie de aceasta gusturile in materie de amenajari exterioare. Cu cat este casa mai frumoasa, cu atat esti mai apreciat si vorbit de bine. In cazul in care esti gata sa afli cele mai bune poze si solutii pentru fatade, dar si mici secrete pentru a avea un aspect exterior al casei cat mai trendy, ramai cu mine pana la final.

Culori pentru o fatada de vis. Exista o serie de reguli pe care trebuie sa le cunosti cand vine vorba despre fatada casei. Din punct de vedere estetic, culoarea joaca un rol extrem de important. De regula, culorile fatadelor se fac in centrele de colorare din marile magazine de bricolaj, ma refer aici la vopseaua lavabila de exterior, si se aplica pe finisajul fatadei cu tinci.

fatada decorativa crem cu maro

Este imperios necesar ca si culorile sa nu fie tipatoare, insa nici nuante care sa retina intreaga caldura a soarelui. Nu cred ca vrei sa alegi o combinatie inestetica, motiv pentru care urmatoarele recomandari ti-ar putea fi de folos:

  • Alb plus verde – peretii exteriori colorati intr-un verde mentol reprezinta o alegere ideala, intrucat usile si ferestrele albe vor fi puse foarte bine in evidenta;
  • Albastru si maro nisip – o astfel de combinatie face trimitere la o binemeritata vacanta, concediu sau city break, intrucat reimprospateaza privirea si ofera, atat tie cat si vizitatorilor, o oaza de rasfat
  • Alb si maro – daca vrei sa nu iesi din tipar, nonculorile folosite ca baza pot scoate in evidenta designul clasic sau traditional al casei tale, sau chiar unul avangardist. Astfel, eleganta și aspectul minimalist vor fi la ele acasa.

Fatade de case cu tencuiala decorativa. Tencuiala decorativa este cel mai folosit material de finisare si infrumusetarea a fatadei. Combinata cu piatra naturala sau piatra decorativa, aceasta va face fatada casei tale ireprosabila.

Un aspect extrem de important pentru fatada casei este chiar tencuiala decorativa. In linii mari, aceasta este cea care iti protejeaza locuinta de factorii de mediu, oferind in acelasi timp bucurie privitorilor. In cazul in care ti-ai dori asa ceva la tine acasa, ghideaza-te dupa:

Tencuiala decorativa din materiale minerale – este realizata din combinarea cimentului alb cu var, pigmenti și alte adaosuri de tip mineral, alaturi de rasinile sintetice (vinilice sau acrilice);

Tencuiala decorativa din materiale de silicon – este formata din rasini siliconice, la care se adauga diferite ingrediente de tip mineral si pigmenti. Prin intermediul impermeabilitatii apei, tencuielile decorative au avantajul de a fi rezistente in raport cu apa, intrucat zonele umede sunt locurile ideale unde acestea pot fi amplasate.

Cel mai oportun moment cand tencuiala decorativa ar trebui aplicata este la un an de la constructia al casei, cand vorbim de casele noi sau la cateva saptamani de la termoizolare, in cazul caselor vechi. De ce? Asta afli pe canalul nostru de YouTube. Iti recomand sa vezi: tencuiala decorativa crapata si tencuiala decorativa umflata.  Nu uita ca tencuiala decorativa nu se aplica in price anotimp si in orice conditii.

Piatra decorativa. Fie ca vorbim de piatra naturala sau de piatra naturala decorativa poti sa imbraci toata casa cu piatra decorativa sau, o metoda des intalnita, poti sa combini piatra cu tencuiala decorativa pe fatada. Va iesi ceva super.

Profile decorative. Daca vrei ceva cu adevarat elegant este cazul sa te orientezi catre profile decorative. Am pe site niste super idei de case cu fatade din profile decorative.

Asadar, te-ai hotarat cum va arata fatada casei tale? Sper ca sfaturile si ideile de aici ti-au fost utile!