lipire rigips prin mamaligi cu rifix

Rigips lipit de perete placare cu Rifix

Da, se poate placa si rigips lipit de perete fara a se mai folosi profile. Placile de rigips se fixeaza de zidarie cu un fel de adeziv, mai bine zis un fel de ipsos. Nu este ipsos, nici nu va sfatuim sa lipiti rigips de perete cu ipsos. Pentru a placa rigipsul fara a mai folosi profile se foloseste un material pe nume Rifix de la Rimano.

Rifixul se prepara exact ca gletul, cu o bormasina cu melc, si se placheaza in puncte asezate proportional pe toata suprafata placii de gipscarton. Acest procedeu de lipire a rigipsului de perete se mai numeste si lipire pe mamaligi.

lipire rigips prin mamaligi cu rifixCum se lipeste de perete cu rifix rigipsul. In primul rand se masoara placa de rigips si se taie astfel incat sa se incadreze in locul dorit pentru placare. Dupa ce i-ati facut proba la rece preparati adezivul pentru lipit placi de rigips, adica rifix, apoi aruncati cu mistria pe spatele placii de rigips puncte ”mamaligi” de material. Placarea prin lipire necesita cam trei puncte la un metru.Adica la o placa sunt necesare cam 15 mamaligi.

Am aplicat punctele de rifix si suntem gata de placare. Se ia placa usor si cu atentie pentru a nu se rupe si se lipeste de perete. Cu un dreptar cu bula se aseaza placa la boloboc si cat mai lipita de perete. Se verifica apoi si se corecteaza eventualele denivelari cu dreptarul.Pentru a fi sigur ca placa de rigips sa fixat bine si drept se pune dreptarul pe placa in toate pozitiile.

Astfel se poate placa si a doua placa de rigips care obligatoriu trebuie sa fie in linie cu cealalta. Dupa cateva ore de la lipirea placilor cu rifix acestea trebuie sa se prinda si in dibluri. Nu va ganditi ca placa de rigips lipit cu mamaligi sta lipita de perete doar cu rifix. Pentru siguranta lucrarii si a durabilitatii acesteia se dau dibluri de plastic in punctele cheie de sustinere a placii. Adica in colturi, pe margine si la jumatate. Este musai sa dati dibluri chiar pe centrul mamaligii si pentru a va da seama, inainte de a da gaura cu bormasina, ciocaniti cu degetul placa de rigips si unde suna a plin dati gaura. Bateti bine diblul cu ciocanul astfel incat sa fie la fata placii de rigips.

Urmeaza gletuirea rigipsului placat pe mamaligi.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.