De retinut despre tabla lindab. Problema condensului

Am mai scris despre tabla lindab de multe ori dar se pare ca multi ignora sa se informeze inainte de a construi acoperisul casei.  Crezi ca daca un acoperis arata frumos acesta este si invelit corect?

In acest scurt articol voi atrage atentia asupra unei greseli IMENSE. Nu te juca cu asa ceva ! Se pare ca multi dintre cei care isi construiesc o casa se zgarcesc la carne dar dau banii pe cozonac !

Din ce in ce mai frecvent intalnesc persoane care renunta la intreg sistemul de acoperis din tabla lindab sau tabla tip tigla. Mai exact bat astereala pe casa si apoi, imediat dupa, prind tabla tip tigla in suruburi. Si gata … WHAT??? Ti se pare ok ?

Aici am identificat doi factori. Primul tine de proprietar, care doreste sa ~ iasa cat mai ieftin ~ si nu mai doreste sa dea banii pe sipci si folie. Al doilea factor este legat de lenea meseriasilor si dorinta acestora de a termina cat mai repede treaba. Bineinteles ca de le coroboram pe amandoua va iesi ceva monstruos. Pentru ca proprietarul cere si parerea mesterilor iar daca ei spun ca  ~ merge si asa ~ acoperisul este deja ca si compromis.

Ce crezi ca se intampla daca nu respectati intocmai pasii montarii tiglei metalice?

In imaginea atasata iti arat cat de mult condens se face. Unde se va duce apa aceea ? Si tine minte ca deja pusesem eu inainte mana. As putea spune ca m-am spalat pe maini cu acel condens.

condens tigla metalica

Mai lipsea sapunul pentru ca treaba sa fie completa. Daca ar fi fost folia anticondens crezi ca ar mai fi ajuns apa la scandura ?

Si pentru a iti da informatia corecta pana la capat iti recomand sa vezi articolul urmator >> Cum se monteaza pas cu pas tabla tip tigla << . Ar trebui sa folosesti acelasi sistem doar ca trebuie adaptat tablei lindab.