5 materiale de constructii indispensabile la constructia unei case

Casa se construieste cu materiale de constructii, nu cu sfaturi. Parerile si ajutorul verbal se primesc doar daca aveti banii necesari construirii casei. Materialele, la constructia casei au o pondere de 65 % restul fiind alte cheltuieli, de exemplu manopera, despre care o sa vorbim altadata.

Sa vedem ce materiale sunt necesare pentru constructia casei.

Fier beton. Fierul beton sau otelul beton( PC sau OB) este esential pentru armarea fundatiei, stalpilor si placii casei.

Nisip si pietris. Ce ne-am face noi fara acest material de constructie. Este atat de folosit si fara el nu am putea construi casa. Mai nou nu se mai construiesc case cu nisip si pietris preparat manual, betonul de cifa fiind la mare cautare.

Ciment. Materialul de constructie care le inglobeaza in jurul sau pe toate este cimentul. Alegeti un ciment bun, ca sa dureze casa multi ani.

Caramida sau BCA. O casa fara ziduri nu exista sau poate este o casa din lemn sau una cu peretii din beton. Dar de regula se foloseste la zidaria casei caramida sau BCA.

Lemn. Grinzi, lanti, scanduri, dulapi etc. Fara lemn nu putem face nimic. Chiar daca nu se mai cofreaza asa de frecvent cu panouri construite din scanduri, macar la acoperisul casei o sa folosim lemn si tigla metalica sau ceramica, desigur.

Astea sunt cele mai importante materiale de constructii ce se folosesc la o casa. Mai sunt si altele, desigur.