Tapet sau fototapet? Care e diferenta?

Cand vorbim de amenajari interioare elegante si moderne nu putem sa nu aducem in discutie unicitatea si rafinamentul tapetului. Si a fototapetului. Chiar asa, care este diferenta intre aceste materiale?

Daca esti atent in continuare. iti voi spune tot ce trebuie sa stii despre aceste doua materiale. Si iti voi arata si niste amenajari interioare incredibile cu tapet si cu fototapet.

Despre tapet am tot discutat pe aici. Ti-am spus tot ce trebuie sa stii despre tapet inclusiv pretul pe mp de lipit tapet. Ti-am aratat chiar si un video despre cum sa lipesti tapet. In plus, sutele de idei postate in decursul ultimilor ani au abordat aproape orice stil de amenajari interioare cu tapet in living room, tapet in dormitor, tapet in toata casa. Sunt sigur ca iubesti designul interior care include macar un perete cu tapet.

Despre fototapet nu prea am discutat, fiind un material relativ nou pe piata decoratiunilor interioare. Am asteptat sa treaca o vreme sa se mai popularizeze si sa adun informatii suficiente despre acest fototapet. Acum sunt in masura sa iti satisfac curiozitatile atat despre tapet cat si despre fototapet. Iti voi spune care este diferenta dintre cele doua materiale, unde se aplica fiecare si iti voi arata niste modele senzationale din fiecare sortiment, pentru fiecare incapere a casei.

Ce este tapetul!

Tapetul este un material din hartie, PVC sau panza, decorat cu diverse imprimeuri, ce se aplica pe pereti in loc de zugraveala. Desi este in casele noastre de sute de ani, inca nu s-a demodat. As spune ca, din contra, mai ales datorita modelelor din ce in ce mai realiste,  chiar este la moda sa ai macar un perete cu tapet in locuinta.

Tapetul se lipeste pe pereti cu un adeziv special destinat, aplicat in prealabil pe perete si(de multe ori) si pe spatele acestuia. Lipirea tapetului este o treaba foarte usoara si nu face deranj in casa. Este un mod ieftin de a da un suflu nou casei tale cu efort minim.

Ce este fototapetul!

Fototapetul este urmasul tapetului clasic. Practic este o imagine imprimata pe hartie pe care o poti alege din miile de imagini de pe internet sau poti chiar sa folosesti o fotografie proprie. Cel mai popular material din care este fabricat acest fototapet este hartia. In ultima vreme am observat un apetit tot mai mare pentru acest material.
Avand in vedere ce amenajari interioare spectaculoase poti face cu fototapetul, sunt sigur ca acesta va fi din ce in ce mai cautat. Momentan este mai scump decat tapetul clasic dar se intrevede o ieftinire a acestuia treptat, cu cat cererea va fi mai mare. Poti aplica fototapet atat pe pereti cat si pe tavane. Ba chiar si pe pardoseala, daca iti faci pardoseala epoxidica. Indiferent de destinatia camerei poti folosi fototapet. Poti chiar sa lipesti fototapet in baie si sa uiti de clasica faianta.

Diferenta dintre tapet si fototapet!

Tapetul are modele imprimate intr-un numar limitat in timp ce fototapetul poate fi personalizat. Tapetul poate avea o textura a suprafetei acestuia in timp ce fototapetul poate imita textura. Tapetul se gaseste pe piata la role cu latimea de 51,5 sau 53 cm in timp ce fototapetul se gaseste la latimi mult mai mari.

Unde se aplica tapetul si fototapetul!

Tapetul poate fi aplicat cu succes pe peretii din dormitoare, holuri si sufragerii. Fototapetul poate fi aplicat in orice camera, atat pe pereti cat si pe tavan. Inainte de a cumpara fototapet nu uita sa specifici vanzatorului unde anume doresti sa il lipesti.

Modele de tapet

Iata o selectie de modele de tapet. Imaginile de mai jos sunt cele mai apreciate de-a lungul timpului. Daca vrei sa faci amenajari interioare deosebite, nu omite sa folosesti un model de tapet in casa ta.

Modele de fototapet

Ti-am pregatit cea mai tare selectie de amenajari interioare cu fototapet. In curand revin cu alte cateva sute de imagini cu fototapet, imagini de unde te poti inspira pentru a alege cel mai frumos peisaj.

Daca imaginile de mai jos nu te vor multumi nu uita ca iti poti personaliza casa cu un fototapet personalizat. Chiar o poza cu tine o poti folosi pentru a-ti creea cel mai placut decor.

Asadar, acum ca tot ai aflat care este diferenta intre tapet si fototapet, cum vei proceda la amenajarea casei tale? Tapet sau fototapet?